. Ma Zita napja van.
Újabb sportpark épül Komlón
2017-01-16 08:02:37
Újabb sportpark épül Komlón

Újabb sportpark épül Komlón

Komlón az önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően a körtvélyesi városrészben ingyenes szabadtéri sportpark és futópálya épül.

Az  önkormányzat által megalkotott élhető város program kiemelt eleme, hogy a komlóiak számára többféle, könnyen elérhető mozgási, sportolási lehetőségre teremtse meg a feltételeket.  Ennek jegyében épült meg az elmúlt években a szabadtéri edzőpark a szilvási Kresz-parkban, amelynek mintájára más városrészekben is hasonló létesítményeket hoznak létre.

A város önkormányzata ennek érdekében pályázatot nyújtott be a kifejezett az ilyen jellegű kezdeményezések támogatását megcélzó Nemzeti Szabadidős – Egészség Programhoz. A nemzeti fejlesztési miniszter nemrég hivatalossá vált döntése értelmében Komló – első körben -  egy sportpark és a hozzá tartozó, 200 méteres futókör felépítésére kapott támogatást első körben.  
 Mint Polics József, a város polgármestere elmondta, a  parkot a körtvélyesi városrészben hozzák létre, ahol eddig még nem volt hasonló létesítmény. A Körtvélyes utca 13-15. mögött, a Nagyszántó utca közelében, a volt „szánkópálya” alsó részén alakítják ki a sporttelepet. Erősítő és állóképesség-fejlesztő eszközöket helyeznek ki, gumiborítású futópályát építenek, hogy  mindenki megtalálhassa a stílusának és az erőnlétének leginkább megfelelőt. Azt szeretnék, ha az itt élők megkedvelnék, találkozási helyszínné válna.

A pályázati úton elnyert támogatás a sportpark költségének egészét, a futókörnek pedig a felét fedezi. A szükséges önerőt az önkormányzat a költségvetésében már az elmúlt évben elkülönítette, így a támogatási szerződés aláírását követően megkezdődhetnek a tényleges munkálatok.

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyarországon a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én tartják 1964. óta.
Bővebben >>