. Ma Zita napja van.
Újjé a ligetben nagyszerű
2015-01-15 14:52:59
Újjé a ligetben nagyszerű

Újjé a ligetben nagyszerű

Csaknem 23 focipályányi területtel növelik meg a pécsi parkok és zöldterületek nagyságát, amelynek része a Balokány is.


Megkezdődött a munka a Balokány ligetben, amelynek  során megtisztítják a park keleti oldalát és rendbeteszik a növényzetet. Mindemellett befalazzák a környék elhagyott épületeit, hogy azokba ne költözhessenek be a hajléktalanok.

- Az elmúlt években 5700 pécsi lakás környezetében újultak meg a közterületek - mondja Girán János, alpolgámester. - A kisgyerekes családok szívesen járnak az uránvárosi és a tettyei játszóterekre, az újjáéledt Széchenyi tér pedig a pécsi közösségi élet egyik középpontja lett.  Megújult a belváros, a Tettye, a Kórház tér környezete, Uránváros, Kertváros, Pécs-Kelet központja, a Rókus sétány, a Berek sétány és a Köztársaság tér is. Ezzel együtt a városvezetés fontosnak tartja, hogy Pécs zöldterületei rendben legyenek, sőt bővüljenek.
Kitért arra is, az eltelt három évben olyan mértékben nőtt a zöldterületek nagysága, hogy megelőzzük ezzel nem csak Budapestet, de az összes többi várost is. Pécsett kétszer annyi zöldterület, növény és fa jut minden egyes polgárra, mint például Zalaegerszegen, és háromszor annyi, mint Szegeden vagy Kaposváron.

Szólt arról is, a Pécsi  Városligetek Program  - város által korábban elindított zöldfelület-rehabilitációs program  - keretében nagyszabású parképítésbe kezd. Az elsődleges cél, hogy összesen 93 ezer négyzetméterrel területtel növekedjen a zöld- és pihenőövezetek nagysága  városrészekben.


E program a része a Balokány liget további parkosítása, felújítása és rendbetétele is, annak érdekében, hogy a megyeszékhely e komoly hagyományokkal rendelkező területe, újra visszanyerje régi fényét,  ismét kedvelt pihenő park legyen.  A tervek szerint nemsokára játszóteret alakítanak ki benne, a környékén pedig az integrált városfejlesztési koncepció részeként a közeljövőben  további fejlesztések is várhatók. Folyamatban van a Pécsi Építési Szabályzat módosítása is annak érdekében, hogy az egykori fürdő területén az Aquaprofit kisebb beruházásba tudjon fogni.

Utoljára frissítve: 2015-01-15 14:57:11

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Húsvétvasárnap kell majd a nyári időszámításra átállni, és ennek a sok negatív következménye mellett van egy k...
Bővebben >>