. Ma Taksony napja van.
Ultramodern 3D-s testszkenner
2021-10-20 20:36:05
Ultramodern 3D-s testszkenner

Ultramodern 3D-s testszkenner

Gyermekek és felnőttek helyes testtartását is elemzi a Bay Zoltán Közhasznú Nonprofit Kft. és a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara  ultramodern, háromdimenziós testszkennere.

A gazdaság fejlődésében mindig is jelentős szerepet játszottak az innovációk, termékek, valamint az ezekhez kapcsolódó  tudományos kutatások, azok meghatározó szereplőinek együttműködése, tapasztalataik megosztása, és a nemzetközi kutatásokba való bekapcsolódásuk.

Ennek jegyében működik együtt a Bay Zoltán Közhasznú Nonprofit Kft. és a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara. Elsődleges céljuk egymás innovációs és oktatási tevékenységeiknek kölcsönös támogatása,  közös kutatás-fejlesztési projektek indítása. A kutatás-fejlesztés mind magasabb szintre emelése érdekében   a K+F+I nemzetközi és hazai pályázati lehetőségeit kihasználva a programok megvalósításához az anyagi háttér megteremtése, valamint a kutatási eredmények oktatásban, valamint a technológiák piacán történő értékesítése.

Az együttműködés jegyében indulhatnak el  az innovatív egészségügyi és sporttudományi fejlesztések. A közös gondolkodás, fejlesztésnek már vannak előzményei, ami a két intézmény a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program  keretében közösen fejlesztette ki  a szabadalmaztatási eljárás előtt álló háromdimenziós testszkenner. Az új eszközzel a gyermekek helyes testtartását sugárterhelés nélküli képalkotó eljárással lehet mérni, elemezni, ugyanis az ezen a módon létrejött  háromdimenziós kép minden irányban forgatható, nagyítható, ami könnyebbé teszi a helyes diagnózis felállítását, szükség esetén a megfelelő rehabilitáció, kezelési mód meghatározását.

A fejlesztés leginkább a testtartási rendellenességek hátterében meghúzódó gerincelváltozásokat képes modellezni, ezáltal az egyéb degeneratív elváltozások megállapításához  szükséges további vizsgálatok elvégzéséhez az alapdiagnózist felállítani. Már dolgoznak a testszkennerhez kapcsolódó mobilalkalmazáson is, amelynek segítségével az új eszközt igénybe vevő az adott állapotának megfelelő szakember által ellenőrzött, egyénre szabott otthonról végezhető, célzott gyakorlatokat tartalmazó programot kaphat. Így nem csupán a gerinc degeneratív elváltozásai csökkenthetnének, de eredeti  állapotának visszaállítására is megnövekedne az esély, természetesen gyógytornász és szakorvos szakmai felügyelete mellett.

Utoljára frissítve: 2021-10-20 20:37:36

További híreink
Önvallomás a kitartásról
Jótékonysági előadás a Lénárd Kata Emlékalap támogatására, a befolyt összeget pályázati úton osztja ki a Pécsi Közösségi Alapítvány.
2021-11-29 02:44:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Advent - a várakozás időszaka
Az egyházi év az adventi idővel kezdődik, közelebbről pedig advent első vasárnapjával.
2021-11-28 21:54:39, Hírek, Környezetünk Bővebben
Megújult élőhelyek a Mohácsi-szigeten
Újra birtokba vehették a vízimadarak a Mohácsi-sziget élőhelyeit.
2021-11-25 16:17:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Horvát-magyar együttműködésben valósul meg a “TEACH” Interreg-projekt.
Bővebben >>