. Ma Adalbert napja van.
Uniós bértámogatás a kutatóknak, fejlesztőknek
2020-04-19 20:43:57
Uniós bértámogatás a  kutatóknak, fejlesztőknek

Uniós bértámogatás a kutatóknak, fejlesztőknek

Az Európai Bizottság 31,5 milliárd  forint, hozzávetőlegesen 88 millió euró magyar bértámogatási programot hagyott jóvá a koronavírus-járvány által érintett valamennyi ágazatban tevékenykedő kutató és fejlesztő számára.

Mint Margrethe Vestager, versenypolitikáért felelős ügyvezető alelnöke elmondta, a jóváhagyott magyar program támogatást nyújt a kutatóknak és a vállalkozásoknak ahhoz, hogy a koronavírus-járvány alatt és után is folytathassák kutatási és fejlesztési tevékenységeiket. A munkahelyek fenntartása az innovatív ágazatokban rendkívül fontos az európai gazdaság számára ahhoz, hogy a válság után újra erős lábakon állhasson. A bizottság együttműködik a tagállamokkal annak érdekében, hogymindez az uniós szabályokkal összhangban történjen.

 

Kitért arra is, hogy Magyarország az ideiglenes keret alapján egy olyan bértámogatási intézkedést jelentett be, ami lehetővé tenné, hogy a magyar hatóságok finanszírozzák azon vállalkozások bérköltségeit, amelyek a koronavírus-járvány miatt máskülönben elbocsátanák a kutatókat és a fejlesztőket. Az intézkedés -  mérettől függetlenül  - minden vállalkozás számára elérhető, elsősorban az intenzív kutatási és innovációs tevékenységet folytató vállalatok célozza meg.


A program összhangban van az ideiglenes keretben meghatározott feltételekkel. Többek között fedezi a kutatónak és fejlesztőnek minősülő alkalmazottak bérköltségeit, és azokra a vállalkozásokra korlátozódik, amelyek a koronavírus-járvány következtében egyébként elbocsátanák az alkalmazottjaikat. Ezen felül  a támogatási intenzitás megfelel az ideiglenes keret által megengedett legfeljebb 80  százaléknak, valamint tiszteletben tartja a tizenkét hónapos maximális időtartamot. Mindezek alkalmassá teszik arra, hogy  hozzájáruljon a koronavírus magyarországi gazdasági hatásainak kezeléséhez.Uniós támogatás.

Utoljára frissítve: 2020-04-19 20:45:49

További híreink
Újabb kutatóbázisok Pécsett
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezésére létrejövő tizenhét Nemzeti Laboratórium és egy kutatólaboratórium jön létre.
2020-09-26 20:26:33, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Kiállítás csak felnőtteknek
Felkavaró, meghökkentő, komfortzónából kimozgató A test ördöge címet viselő tárlat, ami garantáltan nyomot hagy és továbbgondolásra sarkall.
2020-09-26 20:11:21, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Különleges élmények és újabb műtárgyak
Korhű ruhába öltözött idegenvezetők avatják be a látogatókat a Zsolnay család titkaiba, de feltárulnak az idén 10 éves Gyugyi-gyűjteményhez kapcsolódó legemlékezetesebb t...
2020-09-18 21:29:47, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Cotton Club Singers, Carmen, térzene és sok különleges zene várja az idén tíz éves Zeneszüret Fesztiválra ellá...
Bővebben >>