. Ma Béla napja van.
VB 2018 selejtező: Portugália-Magyarország 3:0
2017-03-26 13:50:45
VB 2018 selejtező: Portugália-Magyarország 3:0

VB 2018 selejtező: Portugália-Magyarország 3:0

A világbajnoki selejtezősorozat, magyar szempontból legnehezebb mérkőzése volt a Bernd Storck által irányított magyar labdarúgó válogatott számára.

 

A Benfica stadionjában vendégeskedő csapat az Európa-bajnok portugál válogatottal vette fel a küzdelmet. Azzal a csapattal, amelynek kezdőjét elnézve nyugodtan megállapítható volt, luzitánok teljes fegyverzetben – ha lehet ezt a szót használni – léptek pályára a mieink ellen, nincs komoly hiányzó a portugálok keretében.


A magyar csapat számára az sem volt igazán jó hír, hogy legalább hat olyan játékos maradt ki Storck mester keretszűkítésénél, akik az Európa-bajnokságon alapemberek voltak, így tavaly nyáron igencsak meg tudtuk szorongatni Cristiano Ronaldóékat. Ezúttal nálunk hiányzott Guzmics, Elek, Németh, Fiola, Nikolics és Stieber is. Ezért például a védelemben bemutatkozott a mieinknél a nemrég honosított, brazil Paulo Vinícius, aki februárban tette le a magyar állampolgársági esküt Székesfehérváron. Elnézve selejtezőcsoportunk tabelláját, kijelenthetjük, hogy az igazán megfelelő eredmény mindkét csapat számára a győzelem, azonban a magyar válogatott akkor is elégedett lehetett volna, ha ponttal távozik a Fény Stadionjából, Lisszabonból! Lássuk a kezdőcsapatokat!


A portugál kezdőcsapat: Rui Patrício – Cédric, Pepe, Fonte, Guerreiro – Quaresma, André Gomes, William Carvalho, Joao Mário – André Silva, Cristiano Ronaldo – Szövetségi kapitány: Fernando Santos
A magyar kezdőcsapat: Gulácsi – Bese, Lang, Vinícius, Kádár, Korhut – Dzsudzsák, Nagy Ádám, Gera, Gyurcsó – Szalai – Szövetségi kapitány: Bernd Storck
Játékvezető: Szymon Marciniak (Lengyelország)
Nézőszám: 57816 fő


1. perc: A bordóban játszó portugálok kezdik a meccset, a mieink tiszta fehérben fociznak! Szymon Marciniak a játékvezető, aki Lengyelországból érkezett!
7. perc: Cristiano Ronaldo kap középen labdát, jó harmincról ráküldi, de nem veszélyes! Fölé is meg mellé is!
10. perc: Joao Mário baloldali beadását blokkoljuk középen, azonban második hullámban Cédric érkezik, aki Gulácsi kezébe bólintja a játékszert! CR7 próbálkozott a fejeléssel, szerencsére nem sikerült!
20. perc: Egy kifejelt labdát tesz vissza Quaresma középre balról, a tizenhatos sarkától, Ronaldo ráfejeli, megcélozva a bal alsót, de elvétette a Real Madrid csatára!
30. perc: Most jobbára nálunk van a labda, nem megy bele a csapat kockázatos dolgokba, türelmesen passzolgatjuk a labdát, keressük a helyet! A portugál közönségnek nem is tetszik, amit csinálunk, ez legyen az ő bajuk!
32. perc: Vezet a portugál válogatott sajnos! Guerreiro kap labdát a baloldalon Ronaldótól, majd beadja, középen jön André Silva és néhány méterről bepöcköli! 1:0 oda! Ez a portugál csapat minden hibát kegyetlenül kihasznál!
36. perc: Ott a második! Ronaldo! Egy felívelt labdát André Silva pöcköl a mögötte érkező Ronaldo elé, aki kapásból lő 17 méterről a bal alsóba! Pedig kifejezetten kulturáltan indult a meccs! 2:0
40. perc: Joao Mário kissé balról löbböl középre, Cristiano Ronaldo pedig 15-ről ollóz Gulácsi kezébe! Sajnos belejöttek a hazaiak! Szomorú, de ez van!
45. perc: Vége az első félidőnek, vezet Portugália a szünetben


Sajnos sokkal jobban, hatékonyabban játszott a portugál válogatott, amely igazolja, hogy világklasszisokból áll. Négy perc alatt rúgtak kettő gólt, így ők nyugodtan pihenhetnek, A  magyar csapat ritkán szerzett labdát, akkor is keresték a pályán a területeket, vagy nehézségekbe ütközött a megtartása. Kapura menő lövésünk nem volt, úgy tűnt, a magyar válogatott minden energiáját a védekezés illetve a labdatartás emésztette fel az első félidőben.


46. perc: Cserél a magyar csapat a szünetben, Lang Ádám helyett már Lovrencsics Gergő játszik a második félidőben! Jön a 4 védős rendszer, mi kezdünk!
50. perc: Egy fokkal bátrabban játszunk, de nem értem, miért kell ehhez megvárni, hogy kettővel menjen az ellenfél? Lehetett volna ugyanezt csinálni az első félidőben is!
60. perc: Olyan sok minden nem történik, nyomnak a portugálok, a magyar csapat egyszer-kétszer megindul a kapu felé, de lövésig nem jutunk! Zseniálisan lezárják a területeket és tartják a labdát!
64. perc: A Lovrencsics nevű gyorsvonat elgázolja Quaresmát, sárga lap nincs, szabadrúgás van balról, bő 20 méterre a kaputól! Ronaldo elvégzi és a kapufa segítségével berúgja a harmadik portugál gólt! 3:0
67. perc: Cserél a portugál csapat! André Silva helyére Bernardo Silva érkezik!
69. perc: A magyar csapat is cserél még egyet! Gyurcsó Ádámot Kalmár Zsolt váltja a csapatban!
76. perc: Gera felrúgja Joao Máriót, kap érte egy sárga lapot! Ez az első a meccsen! 1 kapura lövésnél tartunk 76 perc alatt… Borzasztó!
83. perc: Kádár feldönti Cédricet, ez is sárga lap, közben jön a portugáloknál Joao Moutinho, méghozzá Joao Márió helyére!
85. perc: Quaresma keverget a jobboldalon, majd az alapvonalról középre ad, Bernardo Silva pedig centikkel a kapu fölé fejel! Lezajlik az utolsó portugál csere is! André Gomest Pizzi váltja! Nálunk pedig Pintér Ádám jön Gera Zoli helyére!
88. perc: Bese labdát kap a jobboldalon, majd rátűzi a tizenhatos sarkáról, de fölé megy! A második magyar kapura lövés!
89. perc: Lovrencsics jobboldali beadását Szalai készíti le Pintérnek, aki szintén kapu fölé lő! Közben kiderült, hogy két percet pakol rá a lengyel bíró!
92. perc: Tűpontos a játékvezető! Le is fújja a meccset! Itt a vége!


Ami tavaly nyárhoz képest változott, hogy most is kaptunk hármat, apró szépséghiba, hogy nem rúgtunk ugyanennyit. Komolyan vettek bennünket a portugálok, akik hibátlanul játszottak, nekünk esélyünk sem volt arra, hogy legalább döntetlenre mentsük a találkozót! Pláne nem a hat sérülttel, eltiltottal. Ezzel a vereséggel az is eldőlni látszik, hogy már csak matematikai esélyünk van arra, hogy pótselejtezőt játsszunk, hiszen Svájctól 8, a Portugáliától pedig 5 pontra vagyunk a csoport harmadik helyén!


Június 9-én folytatjuk, amikor a magyar válogatott Andorrára utazik majd!

(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2017-03-26 13:52:01

További híreink
Három új gyorsasági szakasz
Október 13. és 15. között a rallyé a főszerep Pécsett és szerte Baranyában.
2017-10-13 18:35:11, Hírek, Sport Bővebben
VB-selejtező: Magyarország-Feröer szigetek 1:0
Utolsó fordulójához érkezett az európai zónában a jövő évi labdarúgó világbajnokság selejtező sorozata.
2017-10-11 10:58:22, Hírek, Sport Bővebben
Világbajnoki selejtező: Svájc –Magyarország 5:2
Ugyan magyar szempontból a világbajnokságra történő kijutással kapcsolatban minden eldőlt, mégsem nevezhetjük a Svájc-Magyarország világbajnoki selejtezőt tét nélkülinek.
2017-10-08 15:29:49, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Komplex gyógyhelyfejlesztés valósul meg Szigetváron.
Bővebben >>