. Ma Zita napja van.
VB 2018 selejtező: Portugália-Magyarország 3:0
2017-03-26 13:50:45
VB 2018 selejtező: Portugália-Magyarország 3:0

VB 2018 selejtező: Portugália-Magyarország 3:0

A világbajnoki selejtezősorozat, magyar szempontból legnehezebb mérkőzése volt a Bernd Storck által irányított magyar labdarúgó válogatott számára.

 

A Benfica stadionjában vendégeskedő csapat az Európa-bajnok portugál válogatottal vette fel a küzdelmet. Azzal a csapattal, amelynek kezdőjét elnézve nyugodtan megállapítható volt, luzitánok teljes fegyverzetben – ha lehet ezt a szót használni – léptek pályára a mieink ellen, nincs komoly hiányzó a portugálok keretében.


A magyar csapat számára az sem volt igazán jó hír, hogy legalább hat olyan játékos maradt ki Storck mester keretszűkítésénél, akik az Európa-bajnokságon alapemberek voltak, így tavaly nyáron igencsak meg tudtuk szorongatni Cristiano Ronaldóékat. Ezúttal nálunk hiányzott Guzmics, Elek, Németh, Fiola, Nikolics és Stieber is. Ezért például a védelemben bemutatkozott a mieinknél a nemrég honosított, brazil Paulo Vinícius, aki februárban tette le a magyar állampolgársági esküt Székesfehérváron. Elnézve selejtezőcsoportunk tabelláját, kijelenthetjük, hogy az igazán megfelelő eredmény mindkét csapat számára a győzelem, azonban a magyar válogatott akkor is elégedett lehetett volna, ha ponttal távozik a Fény Stadionjából, Lisszabonból! Lássuk a kezdőcsapatokat!


A portugál kezdőcsapat: Rui Patrício – Cédric, Pepe, Fonte, Guerreiro – Quaresma, André Gomes, William Carvalho, Joao Mário – André Silva, Cristiano Ronaldo – Szövetségi kapitány: Fernando Santos
A magyar kezdőcsapat: Gulácsi – Bese, Lang, Vinícius, Kádár, Korhut – Dzsudzsák, Nagy Ádám, Gera, Gyurcsó – Szalai – Szövetségi kapitány: Bernd Storck
Játékvezető: Szymon Marciniak (Lengyelország)
Nézőszám: 57816 fő


1. perc: A bordóban játszó portugálok kezdik a meccset, a mieink tiszta fehérben fociznak! Szymon Marciniak a játékvezető, aki Lengyelországból érkezett!
7. perc: Cristiano Ronaldo kap középen labdát, jó harmincról ráküldi, de nem veszélyes! Fölé is meg mellé is!
10. perc: Joao Mário baloldali beadását blokkoljuk középen, azonban második hullámban Cédric érkezik, aki Gulácsi kezébe bólintja a játékszert! CR7 próbálkozott a fejeléssel, szerencsére nem sikerült!
20. perc: Egy kifejelt labdát tesz vissza Quaresma középre balról, a tizenhatos sarkától, Ronaldo ráfejeli, megcélozva a bal alsót, de elvétette a Real Madrid csatára!
30. perc: Most jobbára nálunk van a labda, nem megy bele a csapat kockázatos dolgokba, türelmesen passzolgatjuk a labdát, keressük a helyet! A portugál közönségnek nem is tetszik, amit csinálunk, ez legyen az ő bajuk!
32. perc: Vezet a portugál válogatott sajnos! Guerreiro kap labdát a baloldalon Ronaldótól, majd beadja, középen jön André Silva és néhány méterről bepöcköli! 1:0 oda! Ez a portugál csapat minden hibát kegyetlenül kihasznál!
36. perc: Ott a második! Ronaldo! Egy felívelt labdát André Silva pöcköl a mögötte érkező Ronaldo elé, aki kapásból lő 17 méterről a bal alsóba! Pedig kifejezetten kulturáltan indult a meccs! 2:0
40. perc: Joao Mário kissé balról löbböl középre, Cristiano Ronaldo pedig 15-ről ollóz Gulácsi kezébe! Sajnos belejöttek a hazaiak! Szomorú, de ez van!
45. perc: Vége az első félidőnek, vezet Portugália a szünetben


Sajnos sokkal jobban, hatékonyabban játszott a portugál válogatott, amely igazolja, hogy világklasszisokból áll. Négy perc alatt rúgtak kettő gólt, így ők nyugodtan pihenhetnek, A  magyar csapat ritkán szerzett labdát, akkor is keresték a pályán a területeket, vagy nehézségekbe ütközött a megtartása. Kapura menő lövésünk nem volt, úgy tűnt, a magyar válogatott minden energiáját a védekezés illetve a labdatartás emésztette fel az első félidőben.


46. perc: Cserél a magyar csapat a szünetben, Lang Ádám helyett már Lovrencsics Gergő játszik a második félidőben! Jön a 4 védős rendszer, mi kezdünk!
50. perc: Egy fokkal bátrabban játszunk, de nem értem, miért kell ehhez megvárni, hogy kettővel menjen az ellenfél? Lehetett volna ugyanezt csinálni az első félidőben is!
60. perc: Olyan sok minden nem történik, nyomnak a portugálok, a magyar csapat egyszer-kétszer megindul a kapu felé, de lövésig nem jutunk! Zseniálisan lezárják a területeket és tartják a labdát!
64. perc: A Lovrencsics nevű gyorsvonat elgázolja Quaresmát, sárga lap nincs, szabadrúgás van balról, bő 20 méterre a kaputól! Ronaldo elvégzi és a kapufa segítségével berúgja a harmadik portugál gólt! 3:0
67. perc: Cserél a portugál csapat! André Silva helyére Bernardo Silva érkezik!
69. perc: A magyar csapat is cserél még egyet! Gyurcsó Ádámot Kalmár Zsolt váltja a csapatban!
76. perc: Gera felrúgja Joao Máriót, kap érte egy sárga lapot! Ez az első a meccsen! 1 kapura lövésnél tartunk 76 perc alatt… Borzasztó!
83. perc: Kádár feldönti Cédricet, ez is sárga lap, közben jön a portugáloknál Joao Moutinho, méghozzá Joao Márió helyére!
85. perc: Quaresma keverget a jobboldalon, majd az alapvonalról középre ad, Bernardo Silva pedig centikkel a kapu fölé fejel! Lezajlik az utolsó portugál csere is! André Gomest Pizzi váltja! Nálunk pedig Pintér Ádám jön Gera Zoli helyére!
88. perc: Bese labdát kap a jobboldalon, majd rátűzi a tizenhatos sarkáról, de fölé megy! A második magyar kapura lövés!
89. perc: Lovrencsics jobboldali beadását Szalai készíti le Pintérnek, aki szintén kapu fölé lő! Közben kiderült, hogy két percet pakol rá a lengyel bíró!
92. perc: Tűpontos a játékvezető! Le is fújja a meccset! Itt a vége!


Ami tavaly nyárhoz képest változott, hogy most is kaptunk hármat, apró szépséghiba, hogy nem rúgtunk ugyanennyit. Komolyan vettek bennünket a portugálok, akik hibátlanul játszottak, nekünk esélyünk sem volt arra, hogy legalább döntetlenre mentsük a találkozót! Pláne nem a hat sérülttel, eltiltottal. Ezzel a vereséggel az is eldőlni látszik, hogy már csak matematikai esélyünk van arra, hogy pótselejtezőt játsszunk, hiszen Svájctól 8, a Portugáliától pedig 5 pontra vagyunk a csoport harmadik helyén!


Június 9-én folytatjuk, amikor a magyar válogatott Andorrára utazik majd!

(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2017-03-26 13:52:01

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>