. Ma Ervin napja van.
Véget ért a VII. Komlói Amatőr Színházi Találkozó
2021-11-08 20:22:08
Véget ért a VII. Komlói Amatőr Színházi Találkozó

Véget ért a VII. Komlói Amatőr Színházi Találkozó

Nyolc előadást, köztük egy határon túli produkciót láthatott a közönség a VII. Komlói Amatőr Színházi Találkozó versenyprogramjában  november 4. és 7. között.

Csütörtöktől vasárnapig a versenyprogramban az érdeklődők megtekinthették a bajai Rábl Színpad Rém hangosan és irtó közel című kamaradrámát, a komlói Súgólyuk Színház Galgóczi Erzsébet Tizenegy több, mint három című novellájából készült darabot és Gene Stone - Ray Cooney: Miért nem marad reggelire? című vígjátékát mutatta be. Háy János A lány, aki hozott lélekből dolgozott című darabot a székesfehérvári Szabad Színház előadásában láthatta a közönség, a Körmendi Kastélyszínház Társulat Az illusztráció, az Erdélyből érkező érmihályfalvai Móka Színjátszó Kör Rejtő Jenő-Nádassy László: Az admirális című előadással vendégeskedett, Csengey Dénes A Tejút lovasa című darabját pedig a Vasvári Játékszín mutatta be.

Az előadásokat a Pataki András Jászai-díjas rendező, Németh Ákos József Attila-díjas drámaíró, Regős János rendező, a Magyar Szín-Játékos szövetség elnöke, Molnár Anikó és Papp Attila, a Soproni Petőfi Színház színművészei alkotta szakmai zsűri értékelte.

A bajai Rábl Színpad előadása nyerte el a hetedik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját, a társulat a Rém hangosan és irtó közel című kamaradrámát adta elő. A művet színpadra állító Dely Géza pedig a legjobb rendezőnek járó díjat vehette át, míg Szemesi Csenge a legjobb női főszereplő díjban részesült.

A második a komlói Súgólyuk Színház Gene Stone - Ray Cooney: Miért nem marad reggelire? című vígjátéka nyerte, míg a harmadik a Vasvári Játékszín Csengey Dénes: A Tejút lovasa című monodrámája lett.   

A komlói Súgólyuk Színház színésze, Fehér Attila vehette át a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat, Barbarics Diána pedig a legjobb női mellékszereplő címet érdemelte ki.  A legjobb férfi mellékszereplő Balogh Mihály, a székesfehérvári Szabad Színház tagja lett, aki Háy János A lány, aki hozott lélekből dolgozott című darabjában játszott.  A színészi különdíjat Bajor János a Vasvári Játékszín főszereplője kapta meg.
 
A találkozó keretében minősítéseket szerezhettek a társulatok. Arany minősítést kapott a komlói Súgólyuk Színház vígjátéka, ezüstöt a Vasvári Játékszín produkciója, valamint a komlói társulat Tizenegy több, mint három című pódiumjátéka. Bronzot ért a székesfehérvári Szabad Színház A lány, aki hozott lélekből dolgozott című darabja.   

A versenyprogram mellett számos zenei és színházi előadás színesítette a fesztivált. Az off-programok között látható volt a Silentio transeo - A XX. század elhallgatott irodalma pódiumest, a Kövek című tanjáték, fellépett a Varga Gábor Jazz Trió, Szulák Andrea és a Stúdió 11 Ensemble. Ennek keretében került sor a Soproni Petőfi Színház és a Zentai Magyar Kamaraszínház koprodukciójában az Ördögölő Józsiás zenés tündérjáték díszelőadására.

Utoljára frissítve: 2021-11-08 20:22:39

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>