. Ma Vanda napja van.
Véget ért a VII. Komlói Amatőr Színházi Találkozó
2021-11-08 20:22:08
Véget ért a VII. Komlói Amatőr Színházi Találkozó

Véget ért a VII. Komlói Amatőr Színházi Találkozó

Nyolc előadást, köztük egy határon túli produkciót láthatott a közönség a VII. Komlói Amatőr Színházi Találkozó versenyprogramjában  november 4. és 7. között.

Csütörtöktől vasárnapig a versenyprogramban az érdeklődők megtekinthették a bajai Rábl Színpad Rém hangosan és irtó közel című kamaradrámát, a komlói Súgólyuk Színház Galgóczi Erzsébet Tizenegy több, mint három című novellájából készült darabot és Gene Stone - Ray Cooney: Miért nem marad reggelire? című vígjátékát mutatta be. Háy János A lány, aki hozott lélekből dolgozott című darabot a székesfehérvári Szabad Színház előadásában láthatta a közönség, a Körmendi Kastélyszínház Társulat Az illusztráció, az Erdélyből érkező érmihályfalvai Móka Színjátszó Kör Rejtő Jenő-Nádassy László: Az admirális című előadással vendégeskedett, Csengey Dénes A Tejút lovasa című darabját pedig a Vasvári Játékszín mutatta be.

Az előadásokat a Pataki András Jászai-díjas rendező, Németh Ákos József Attila-díjas drámaíró, Regős János rendező, a Magyar Szín-Játékos szövetség elnöke, Molnár Anikó és Papp Attila, a Soproni Petőfi Színház színművészei alkotta szakmai zsűri értékelte.

A bajai Rábl Színpad előadása nyerte el a hetedik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját, a társulat a Rém hangosan és irtó közel című kamaradrámát adta elő. A művet színpadra állító Dely Géza pedig a legjobb rendezőnek járó díjat vehette át, míg Szemesi Csenge a legjobb női főszereplő díjban részesült.

A második a komlói Súgólyuk Színház Gene Stone - Ray Cooney: Miért nem marad reggelire? című vígjátéka nyerte, míg a harmadik a Vasvári Játékszín Csengey Dénes: A Tejút lovasa című monodrámája lett.   

A komlói Súgólyuk Színház színésze, Fehér Attila vehette át a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat, Barbarics Diána pedig a legjobb női mellékszereplő címet érdemelte ki.  A legjobb férfi mellékszereplő Balogh Mihály, a székesfehérvári Szabad Színház tagja lett, aki Háy János A lány, aki hozott lélekből dolgozott című darabjában játszott.  A színészi különdíjat Bajor János a Vasvári Játékszín főszereplője kapta meg.
 
A találkozó keretében minősítéseket szerezhettek a társulatok. Arany minősítést kapott a komlói Súgólyuk Színház vígjátéka, ezüstöt a Vasvári Játékszín produkciója, valamint a komlói társulat Tizenegy több, mint három című pódiumjátéka. Bronzot ért a székesfehérvári Szabad Színház A lány, aki hozott lélekből dolgozott című darabja.   

A versenyprogram mellett számos zenei és színházi előadás színesítette a fesztivált. Az off-programok között látható volt a Silentio transeo - A XX. század elhallgatott irodalma pódiumest, a Kövek című tanjáték, fellépett a Varga Gábor Jazz Trió, Szulák Andrea és a Stúdió 11 Ensemble. Ennek keretében került sor a Soproni Petőfi Színház és a Zentai Magyar Kamaraszínház koprodukciójában az Ördögölő Józsiás zenés tündérjáték díszelőadására.

Utoljára frissítve: 2021-11-08 20:22:39

További híreink
Középpontban a fiatalok egészsége
Intelligens technológiai alapokra épülő komplex prevenciós és rehabilitációs diagnosztikát és terápiát fejleszt ki közösen egy agár, egy kereskedelmi, egy orvos-biológiai...
2022-01-24 20:23:24, Hírek, Környezetünk Bővebben
Otthol, édes otthol
Ősbemutató a Pécsi Nemzeti Színházban - Otthol, édes otthol.
2022-01-22 02:30:06, Hírek, Környezetünk Bővebben
Összefognak a Dél-dunántúli régió fellendítéséért
A pécsi önkormányzat Baranya megye meghatározó intézményeivel fog össze annak érdekében, hogy a régió településein, a megyeszékhelyen javuljon a gazdaság versenyképessége.
2022-01-21 20:38:58, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A fiatalok körében való olvasás népszerűsítéséért és a támogatásra szoruló gyermekek segítéséért fogott össze ...
Bővebben >>