. Ma Ervin napja van.
Világbajnoki selejtező: Magyarország-Lettország 3:1
2017-09-01 18:54:53
Világbajnoki selejtező: Magyarország-Lettország 3:1

Világbajnoki selejtező: Magyarország-Lettország 3:1

Világbajnoki selejtező mérkőzés  játszott a magyar válogatott. A továbbjutás elúszott, ez már júniusban kiderült, amikor Andorrán szenvedett kínos, egy gólos vereséget Bernd Storck együttese.


Az Andorrán szenvedett kínos, egy gólos vereséget követően kérdésként merült fel a német szakember elküldése vagy megtartása ügyében, végül az utóbbi mellett döntöttek, Storck maradt. Neki kell tehát a lettek elleni hazai találkozón is dirigálnia.


Ha a magyar válogatott kezdő csapatát nézem, az szinte az összes helyen változott az andorrai kudarc óta, ami nem is csoda, hiszen a nyár elején óriási csalódást okoztak a srácok. A teljes keretben 13 olyan játékost találni, akik ott voltak az előző Európa bajnokságon, ez jelzi a legjobban a változás mértékét. Bár a továbbjutás minden valószínűség szerint elúszott, azért illene most már nyerni, gólokat rúgni, mert ha minden meccset nézek, idén, akkor azt látom, hogy eddig nem sikerült betalálni az ellenfelek kapujába.


Ami a letteket illeti, ők szövetségi kapitányt váltottak, Marian Pahars távozott, Aleksandrs Starkovs pedig érkezett a helyére és ő is eszközölt néhány változtatást a tavaly októberi, magyarok elleni kezdőhöz képest a csapatán. Ő most a fiatalok beépítésével próbálkozik, ám ez nem szabad, hogy negatívan befolyásolja a magyar válogatott teljesítményét. Most már tehát tényleg nyerni kell, különben tényleg kitör az országos botrány!


A magyar kezdőcsapat: Gulácsi – Bese, Guzmics, Kádár, Korhut – Nagy Ádám,Pátkai – Varga, Stieber, Dzsudzsák – Szalai Szövetségi kapitány: Bernd Storck


A lett kezdőcsapat: Vanins – Solovjovs, Maksimenko, Gorkss, Kolesovs, Freimanis – Kazacoks, Vardanjans, Indrans – Ikaunieks, Sabala Szövetségi kapitány: Aleksandrs Starkovs


Játékvezető: Jevgenyij Aranovszkij (Ukrajna)


Nézőszám: 20000 fő


1. perc: A tiszta fehérben játszó lett csapat kezdi a találkozót, a mieink tiszta pirosban fociznak. Az ukrán Jevgenyij Aranovszkij dirigál ezen a meccsen!
2. perc: Dzsudzsák baloldali beadására Varga Roland érkezik középen, a védők szögletre mentenek!
6. perc: Megvan a magyar vezetés! Bravó, gyerekek! Pátkai baloldali szabadrúgása megy középre, ahol Kádár emelkedik és nagyon szépen a kapu baloldalába bólint! Így kell kezdeni egy meccset! 1:0 ide!
20. perc: Kicsit ellaposodott, kiegyenlítettebb lett a találkozó, az ellenfél eddig nem sokat mutatott, a vezetésünket szinte semmi nem veszélyezteti! Látszik a minőségi javulás nyár elejéhez képest a csapatnál!
26. perc: Kettővel megyünk, ez az! Dzsudzsák jobboldali szögletét középen Szalai bólintja a kapu ellenkező oldalába, a lett kapus pedig agyvérzést kap, ez az ő baja! 2:0!
30. perc: Közben Svájcból érkezik a hír, hogy a hazai válogatott és Andorra összecsapása felhőszakadás miatt félbeszakadt, nekünk talán jó lenne, ha 0:0 maradna az eredmény azon a meccsen! A portugálok 2:0-ra vezetnek Feröer ellen!
33. perc: Dzsudzsák kap labdát a baloldalon Varga Rolandtól, majd egy darabig cipeli, végül a kapu mellé lő! Helyzet volt ez bizony, méghozzá kifejezetten veszélyes!
35. perc: A tizenhatoson belül Szalai birkózik a védőjével, a laszti Korhut elé pattan, aki megtolja a baloldalon és kapura tűzi, nagyot kell védenie a lett kapusnak!
39. perc: Nagyon aktív a baloldala a csapatnak, Dzsudzsák kiugratja Stiebert, aki el is lövi a kapu fölé a labdát!
40. perc: Korhut óriásit hibázik védekezésben, túl röviden passzol, odaadja a labdát Freimanisnak, aki ráviszi Gulácsira és a lábai között begurítja a szépítést! 2:1
45. perc: Hosszabbítás nincs, vége az első félidőnek! Lefújta Aranovszkij!


Kiválóan kezdtünk, a félidő első felében magabiztos vezetéshez jutottunk, de jött az ostobaság Korhuttól, ez a gól nem hiányzott. Ugyanis ezen kívül a lett csapat szinte semmit nem mutatott az első félidőben. Reméljük, hogy negyed óra szünetet követően a második játékrészben nem követünk el ekkora hibát. Ha így marad, a lettek maradnak a csoport utolsó helyén és matematikailag is biztossá válik, hogy nem leszünk ott Oroszországban sem, hiszen időközben már Svájc is vezet Andorra ellen, miképpen a portugálok is verik a feröeri gárdát!


46. perc: Csere nincs, folytatjuk a második félidővel! És egy óriási lett helyzettel! Gyerekek figyeljünk már! Kazakocks baloldali beadását előbb Sabala teszi középen kapura, majd jobbról Freimanis próbálkozik ugyanezzel, két hatalmas védést mutat be Gulácsi!
55. perc: Kolesovs odalép Pátkainak, sárga lap a jutalma. Teljes joggal!
58. perc: Szalait földhöz vágja Freimanis, a csatár ezt zokon veszi, kirobban egy verekedés, mindkettőnek sárga jár! Durvul a meccs!
66. perc: Szalai megsérült az ágyékán, cserélünk! Böde érkezik a helyére
68. perc: Ott a harmadik! Dzsudzsák jobboldali szabadrúgását középen Solovjovs fejeli Bese elől a saját kapujába! Szép! 3:1!
69. perc: Nem állunk le! Pátkai ad be jobbról, a bal saroknál álló Vargához jut a labda, aki kapásból lő, de Maksimenko belevetődik, nincs gól!
72. perc: Érthetetlen bírói döntés! Vardanjans felrúgja Besét, utóbbi kap sárgát az esetért! Aki érti, az valamilyen Nobel-díjat kiérdemel! Elképesztő! Közben cserélnek a lettek! Kettőt is kapásból! Kazacoks hagyja el a pályát, Visnjakovs érkezik a helyére, valamint Ikaunieks helyére Rakels áll be! Apró adalék, hogy Bese nem játszhat vasárnap a portugálok ellen!
74. perc: Cserélünk még egyet! Stieber helyére érkezik Elek Ákos! Ezzel a középpályán Nagy Ádám veszi át az irányítást!
82. perc: Lett helyzet lett! Hoppá! Visnjakovs ad be jobbról, középen Sabala fejel, épphogy kapu mellé! Lemaradt a védelem Sabaláról!
83. perc: Gorkss másolja Korhutot! Ő most Dzsudzsáknak adja oda a labdát, aki viszont nem másolja Freimanist, olyan Dzsudzsákosan a kapusba lövi a ziccert!
86. perc: Mindkét oldalon egy csere következik! Nálunk Varga Rolandot Lovrencsics Gergő váltja, a letteknél Sabala helyére Gutkovskis érkezik!
89. perc: Indrans még búcsúzóul odacsúszik Elek Ákos lábára, ezért is jár a sárga, szerencsére nem a magyar középpályásnak!
94. perc: Még a végére jó messziről érkezik egy lövés Elektől, de ez már nem oszt nem szoroz, fölé megy és Jevgenyij Aranovszkij le is fújja ezt a meccset.


A csoport másik két találkozóján Portugália-Feröer 5:1, Svájc-Andorra 3:0, ami azt jelenti, hogy a magyar labdarúgó válogatott biztosan nem lesz ott az oroszországi világbajnokságon! Ami a mostani találkozót illeti, néhány perces rövidzárlatokat leszámítva Bernd Storck csapata uralta ezt a meccset és megérdemelten nyert, visszanyerve ez által valamit az Andorrán elvesztett becsületéből.
Vasárnap folytatjuk szintén idehaza a portugálok ellen, ahol azért jó lenne szép játékra törekedni. Természetesen a vasárnapi összecsapásról is érkezik majd az írásos összefoglaló!
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2017-09-01 19:22:28

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátad...
Bővebben >>