. Ma Zita napja van.
Villányban forgatták a „Jól igyál!” klipet
2022-10-31 08:39:35
 Villányban forgatták a „Jól igyál!”  klipet

Villányban forgatták a „Jól igyál!” klipet

Meszes Balázs első szólólemeze november 11-én jelenik meg, amelynek beharangozó videoklipje, a „Jól igyál!” a villányi önkormányzat és a Villányi Borvidék támogatásával készült el.

A Punnany Massif énekese, Meszes Balázs „Meszka” néven indította el a szólóprojektjét és hamarosan kiadja az első önálló albumát is. A november 11-én érkező korong egyik száma a „Jól igyál!”, ami a magyar borvidékek, de főként Villány előtt tiszteleg.

„Pálinka dalunk már volt, de a borozásról még nem íródott ilyesmi” – emelte ki Meszka, akinek baranyai származása miatt nem kellett messzire mennie az inspirációért.

 „Tulajdonképpen a szőlősorokon nőttem fel, rendszeresen segítettem szüretelni” – árulta el. „Felnőttfejjel bejártam a villányi térséget és elkezdtem felfedezni a borok közötti különbségeket. Ráadásul a Punnany Massif is gyakran kapott meghívást az ország borfesztiváljaira.”

Mint mondja, a feleségével már Magyarország összes borvidékét felkeresték és az évek során igazi bor-szerelmesek lettek.

„Kétségtelenül a villányi a kedvenc régiónk, ezért eszembe jutott, hogy mi lenne, ha a közel egy éve a fiókban álló dalomat egy kicsit átalakítanám úgy, hogy a himnuszuk lehessen. Baranyai gyerek vagyok, miért ne róluk szólna a számom?”

A város polgármestere és a Borvidék képviselői azonnal támogatták az ötletét, ők maguk is tervezték egy hasonló szám elkészítését. „Összehozott minket a sors, mindannyian jó helyen voltunk a megfelelő időben.”

Az énekes-dalszerző a Villányi Vörösbor Fesztivál programjának keretén belül mutathatta be akusztikus formában a szólólemezét is Pető Szabi zenésztársával. A „Jól igyál!” klipjét a koncert másnapján rögzítették az önkormányzat és a Villányi Borvidék támogatásával, a forgatás pedig kifejezetten emlékezetesre sikeredett:

 „Végigbuliztuk az éjszakát a fellépés után, ezért kitaláltam, hogy jobb, ha már nem is fekszünk le aludni, úgyis a hajnali napfelkeltében kezdjük a felvételeket a villányi szőlősoron” – vallotta be Meszka, majd nevetve hozzátette, a reggelre azért megbánta a döntését, mert borzasztóan fáradtan vágtak bele a felvételekbe.

„Mindenhol szeretettel, bor- és pálinkakóstolóval fogadtak minket, úgyhogy ahogy teltek az órák, egyre jobban, otthonosabban éreztük magunkat. A fesztivál miatt különösen fantasztikus volt a hangulat a városban.”

Utoljára frissítve: 2022-10-31 08:43:10

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról. ...
Bővebben >>