. Ma Zita napja van.
Villányban ismét itt a péntek
2018-08-03 02:08:45
Villányban ismét itt a péntek

Villányban ismét itt a péntek

A villányi fesztiválszezon gazdag és sokszínű kulturális és gasztro-programjai egyre több látogatót vonzanak a „szőlő és bor városába”.


Az „Egy határon átnyúló régió, ahol a folyók összekötnek, nem elválasztanak” szlogen köré szervezett augusztus 3-i programsorozat az Interreg V-A Magyarország-Horvátország együttműködési program támogatásában valósul meg. Ennek köszönhetően idén nemcsak a helyszínek, hanem a rendezvények száma is megtöbbszöröződött. A neves villányi borászatok mellett lesz horvát-magyar gasztro-udvar, és a horvát Orahovica település kulturális produkciói is várják a látogatókat.


A több évtizedes múltra visszatekintő villányi borfesztiválok mellett egyre népszerűbb a „Ha péntek, akkor Villány!”, amelynek pénteken a többszörös arany- és platinalemezes Road zenekar az egyik főszereplője. A Heves megyei Domoszló községben alakult Road zenekar 2004 óta a hazai rockélet egyik legismertebb formációja. A csapat „Rock n’ Road”-ként aposztrofálja zenei stílusát, amelyben a heavy metálra jellemző torzított gitárhangzás és az erős ritmusszekció az egyik meghatározó elem. Az együttes más zenei utak felé is nyitott: egyes dalaiban népies motívumok tűnnek fel, van akusztikus repertoárjuk és fúvószenekarral is léptek már fel együtt. Oroszlán Szonjával 2011-ben, tavasszal „A tökéletesség hibája” című albumhoz Csuja Imre Jászai Mari-díjas színművész főszereplésével készítettek nagy sikerű videoklipet.


Lesznek gyerekprogramok,  fellép a Belvárosi Betyárok, valamint a Villányi Rendezvénytér lesz  idén is a könnyűzenei koncertek és a Royal Zenekarral a vérpezsdítő éjszakai utcabál fő helyszíne.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>