. Ma Ervin napja van.
Visszaélt más nevével, vádat emeltek ellene
2016-05-10 16:36:58
Visszaélt más nevével, vádat  emeltek ellene

Visszaélt más nevével, vádat emeltek ellene

Talált személyi igazolvány felhasználásával követett el bűncselekményeket lopás vétsége és más bűncselekmények miatt vádat emelte  ellene.


A pécsi férfi a vasútállomáson dolgozott, mint vonattisztító, amikor is 2014. áprilisában munkavégzés közben, az egyik szerelvényen talált egy pénztárcát,  amiben 38.000 forint és a tulajdonos iratai voltak.  A vádlott a pénztárcát a pénzzel  és a  sértett irataival együtt eltette.

Nem sokkal ezt követően, április végén a vádlott bérlet és menetjegy nélkül utazott a helyi autóbuszon, ezért őt megbírságolták, azonban a menetjegy ellenőrnek a fiatalember a korábban talált személyi igazolványt adta át, így a bírságról szóló  csekket és határozatot az igazolvány tulajdonosának küldte el a busztársaság.


Ezt követően a vádlott ismét felhasználta a talált személyi igazolványt, a  sértett nevében kötött telefon-előfizetői szerződést,  valamint  vásárolt egy telefonkészüléket. a számlát a mobilszolgáltató az igazolvány tulajdonosának nevére és címére küldte el. A vádlottnak nem is  állt szándékában a számla rendezése,  így amobilszolgáltatónak közel 100.000 Ft kárt okozott.


Ezen túlmenően az elkövető még egy alkalommal használta fel a vonaton talált igazolványt, ugyanis 2015. áprilisában  egy nagyobb értékű laptopot tulajdonított el, amit egy bizományi üzletben kívánt értékesíteni,  ahol  a vételi jegy kitöltésekor ezt az igazolványt adta át az üzlet eladójának, azonban az irat tulajdonosának neve mellett a saját címét adta meg.


A hatóság végül a megadott cím alapján tudta azonosítani az elkövetőt, akinek így vagyon elleni bűncselekmények  mellett  közokirat-hamisítás bűntette miatt is felelnie kell.

Utoljára frissítve: 2016-05-10 16:56:30

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>