. Ma Zita napja van.
Vitázik a világ ifjúsága Prágában
2016-09-15 22:51:48
Vitázik a világ ifjúsága Prágában

Vitázik a világ ifjúsága Prágában

A Vitázik a világ ifjúsága nemzetközi vitavetélkedő döntőhetén Prágában hazánkat a pécsi Nick Patrick és a budapesti Budai Dóra képviseli.


Immár 10. alkalommal találkoznak az országok nyertesei és második helyezettjei, hogy részt vegyenek Prágában  a Vitázik a világ ifjúsága nemzetközi döntőjében. A szeptember 19. és 23. megrendezésre kerülő  döntőhéten tíz közép- kelet-európai ország győztesei találkoznak egymással Prágában és  küzdenek meg a végső győzelemért. Magyarországot Nick Patrick, az országos döntő nyertese és a második helyezett Budai Dóra képviseli, akik a  cseh fővárosban a fogadó ország mellett észt, lengyel, lett, litván, orosz, szlovák, szlovén  és ukrán versenyzőkkel együtt két kvalifikációs fordulóban és az elődöntőben vitáznak majd a nemzetközi döntőbe jutásért, amelyre szeptember 23-án a „Prágai kereszteződésben“ kerül sor.  


A nemzetközi döntőhét a vetélkedő évének csúcspontja, ugyanis a  résztvevők az elmúlt hónapokban iskolai-, regionális és országos megmérettetésen, számos vetélytárssal megküzdve jutottak  el a prágai döntőbe.  A Vitázik a világ ifjúsága nemzetközi vitavetélkedő – Közép- és Kelet-Európában a Goethe Intézet, az „Emlékezet, Felelősség és Jövő” Alapítvány, a Közhasznú Hertie Alapítvány és a Külföldi Német Iskolák Központi Igazgatóságának közös projektje. A német nyelven zajló projekt elsődleges célja  az emberi jogokkal és azok történelmi hátterével való elmélyülés elősegítése, a vitakészség fejlesztése, annak a demokratikus konfliktuskezelés eszközként való használata, s  egyfajta  segítség nyújtás a demokrácia erősítéséhez és a nemzetek közötti kapcsolatok elmélyítéséhez, egymás jobb megértéséhez.

Utoljára frissítve: 2016-09-15 23:09:07

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátad...
Bővebben >>