. Ma Zita napja van.
Vizes VB: Hosszútávúszás-Vegyes váltóverseny–5 km
2017-07-21 10:41:11
Vizes VB: Hosszútávúszás-Vegyes váltóverseny–5 km

Vizes VB: Hosszútávúszás-Vegyes váltóverseny–5 km

Az 5 kilométeres vegyes váltóverseny egy egészen különleges versenyszáma a vizes világbajnokságnak.


Szabályainak jelenlegi formájában ez a versenyszám debütál a programban. A lebonyolítás értelmében négytagú csapatokat indíthatnak a résztvevők, ezekben két fiú és két lány szerepelhet. A szövetségi kapitányok kedvük szerint variálhatják, hogy a fiúk és a lányok közül ki, mikor úszik. Minden úszónak egyenként 1250 méter hosszú kört kell megtennie, így jön ki az öt kilométer. Természetesen ebben a versenyszámban Magyarország is indított csapatot, méghozzá a Juhász Janka, Rasovszky Kristóf, Novoszáth Melinda, Gyurta Gergely összeállítású egységet.  


Ami magát a versenyt illeti, 19 csapat nevezett ebbe a számba, a magyar együttes nem kezdett jól, hiszen az első kör után Juhász Janka csak a tizennyolcadik helyre hozta a magyar váltót, miközben az elején az amerikai-japán-brazil trió egyperces előnyt úszott ki magának. Másodikként Rasovszky Kristóf már betolta a magyar szekeret, saját körén egészen bravúros úszással a hetedik helyig jött előre.

Már a britek vezettek    2500 méternél, nálunk érkezett Novoszáth Melinda, akit a harmadik körben négyen is megelőztek. Végül Gyurta Gergely került sorra a magyar csapatban, aki az utolsó 1250 méteren visszaszerezte az egy körrel korábban elbukott négy helyezést, elöl pedig a britek visszaestek egészen az ötödik helyig, míg a franciáknál Marc Antoine Olivier a csapata javára eldöntve az arany sorsát kényelmes előnyt úszott ki ahhoz, hogy a célegyenesben már ne kelljen izgulniuk.

Végül tehát a franciák újabb aranyérmet szereztek Balatonfüreden, az amerikai váltó is jól hajrázott és a második helyre lépett előre, míg a bronzérmet Olaszország szerezte meg.
A magyar vegyes váltó a hetedik helyen zárta a hosszútávúszó világbajnokságot a Balaton partján.   
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2017-07-21 10:42:42

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek m...
Bővebben >>