. Ma Zita napja van.
ZeneSzüret másodszor
2012-09-29 15:33:17
ZeneSzüret másodszor

ZeneSzüret másodszor

Ismét ZeneSzüret Pécsett, amelyen félszáz program várja a város lakóit. Izgalmas zenei csemegék, bemutatókl, fantasztikusnak ígérkező koncertek közül válogathatnak a komolyzene kedvelői október 1. és 7. között.

A Filharmónia Dél-dunántúli Nonprofit Kft. szervezésében, a Pannon Filharmonikusok és a Pécsi Egyházmegye közreműködésével immár második alkalommal kerül megrendezésre Pécsett hét helyszínen  a ZeneSzüret fesztivál. Baranya székhelyének színes komolyzenei életére alapozó, nemzetközi hírű művészeknek is fellépési lehetőséget nyújtó eseménysort a Pannon Filharmonikusok ünnepi koncertje nyitja október 1-jén, a zene világnapján. Az egyben jótékonysági koncert jegybevételéből vakok és gyengénlátókat támogatják. Vasárnap a Kodály Központban  a város jeles előadóművészei szerzői esten köszöntik Pécs zenei életében jelentős szerepet betöltő Károly Róbert zeneszerzőt 75. születésnapja alkalmából.

Különleges élményt ígér A mi három tenorunk című produkció, amelynek keretében nívós énekversenyek díjazottjai, Kiss B. Attila és Horváth István egy televíziós tehetségkutató győztesével, Mészáros János Elekkel közösen ad elő népszerű operaáriákat.

Bánky József Cziffra György-díjas pécsi zongoraművész  a fesztivál keretei között szólaltatja meg a 150 évvel ezelőtt született Debussy legnagyobb zongoraciklusának mind a huszonnégy darabját, megismételve ezzel saját, 1962-es bemutatóját. A régi zene legavatottabb magyarországi előadói is fellépnek a ZeneSzüreten, az Orfeo Zenekar korhű hangszereken adja majd elő Haydn: Merkúr szimfóniáját és Mozart két zongoraversenyét. Ezt utóbbit zenekar vendégeként fellépő Malcolm Bilson a zongora elődjén, fortepianón adja majd elő, most először hallhatja majd a nagyközönség olyan hangzásban, ahogyan Mozart korában felcsendült a mű.

A Budapesti Fesztiválzenekar és Fischer Iván által válogatott gyerekszereplők Britten frissen színre állított, Noé bárkája című gyermekoperájával jelentkeznek. Rajtuk kívül a Liszt Ferenc Kamarazenekar, Ilya Kondratiev, a tavalyi Nemzetközi Liszt Ferenc Zongoraverseny második helyezettje, s mások mellett egy közös produkció erejéig Wolfgang Kogert orgonista és Nikola Djoric tangoharmonikás is bemutatkozik Pécsen.

A fesztivál keretében  bárzongoristák és  utcazenészek is szórakoztatják majd a zeneszerető közönséget, de lesz interaktív színházi labirintus, több kiállítás is nyílik kortárs művészek alkotásaiból, s ismét kinyitja kapuit a filmklub is.

Utoljára frissítve: 2012-10-11 09:25:30

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról. ...
Bővebben >>