. Ma Ervin napja van.
Zöld Mikulás a múzeumban
2017-12-03 03:01:04
Zöld Mikulás a múzeumban

Zöld Mikulás a múzeumban

A JPM Természettudományi Múzeuma december első hetében adventi programokkal várja az  óvodás és iskolás gyermekeket és családjaikat.

December 3-án, vasárnap a „Csodaszarvas-űző” kirándulással kezdődnek az adventi hangulatú természetismereti programok. A túra helyszíne az Arany János emlékév kapcsán a Rege a csodaszarvasról és más Arany-versek állatmotívumaiból kiindulva a Hetvehelyhez közeli Szarvas-kút és környéke, ahol a gyerekek verstöredékeket, bennük szereplő állatok képeit és leírásait találhatják meg, majd rejtvényes feladatokon keresztül ismerkedhetnek meg ezen állatok életmódjával és a számukra már értelmezhető néhány Arany-versek világával.

December 6-án „ZÖLD” Mikulás érkezik a Természettudományi Múzeumba. Az aggodalmak elkerülése végett,a Mikulás piros, de az általa átnyújtott ajándékok jellege „zöld”, mivel környezetbarát és egészséges finomságokkal kedveskedik a gyerekeknek.

A  Mikulás program után a Karó közt a potyka időszakos kiállításban a „Csodatévő halacskák” Mese-foglalkozás zajlik a Pécsi Művészeti Gimnázium dráma-tagozatos diákjainak és a múzeumpedagógusnak a  közreműködésével. A résztvevők az egyes állomásokon halas meserészleteket hallhatnak, és egy-egy hazai halfajt gyűjthetnek be hálójukba. A játszóházban csodaszarvas készítése Pál Rita műhelyvezetőnkkel.

A Mikulásnak készülődésre van szüksége, ezért az előzetes bejelentkezés határideje a Mikuláshoz: december 1-jén délig. Jelentkezés: termtudmuzeumpecs@gmail.com.

A hét harmadik rendezvényeként, december 9-én a Madarak földön-égen című kiállítás megnyitója alkalmából családi délutánt tartunk az új, és a továbbra is megtekinthető halászati időszakos kiállításunk témaköréhez illeszkedve. A program keretében két előadás hangzik el, mely már a nagyobbacska gyermekek és felnőttek érdeklődésére tarthat számot.

Laczik Dénes (Magyar Madártani Egyesület) albániai madarász-élményeit osztja meg az érdeklődőkkel, Kapitány Zsolt, halászati mérnök (HEBMESZ) pedig a hazai halfajokról és fogási hagyományaikról mesél. Ezt követően a madárfotó kiállítás kapcsán memória-vetélkedőn vehetnek részt a gyerekek Arany János verseiben szereplő madarakról és növényekről, majd Ismerd meg a Karácsony állatait és növényeit! címmel „kutatós” játék kezdődik a karácsonyi természet kincsei nyomában, melynek helyszíne a kiállítás és a minden gyermek számára titokzatos raktár, azoknak pedig, akik szívesen kézműveskednek, erre is  lehetőségük nyílik.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
Bővebben >>