PÉCSI HÍRHATÁR - A cél korszerű és magasabb minőségű szociális ellátás

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2024.04.18.
 Csütörtök
Ma Andrea napja van.
Holnap Emma napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 05. 17. 20:54     


A cél korszerű és magasabb minőségű szociális ellátás
Uniós forrásból javítja az értelmi fogyatékkal élők életkörülményeit a pécsi Fogd a Kezem Alapítvány.

Történetének meghatározó lépéséhez érkezett a pécsi Fogd A Kezem Alapítvány.

A fogyatékkal élők integrált támogatását (nappali ellátás, lakhatás, fejlesztő és akkreditált foglalkoztatás) végző alapítványra már 31 éve számíthatnak a pécsi fogyatékkal élők.
 Ebben az esztendőben több mint 320 millió forintos  pályázati támogatásból fejleszti szociális ellátását az alapítvány, amit elsősorban lakhatás támogatására fordítanak a támogató szolgálatot hoznak  létre és fejlesztik  a nappali ellátást.

 A Fogd a kezem Alapítvány Pécsett négy helyen nyújt szociális szolgáltatást értelmileg sérült felnőtteknek. Az intézmény 31 éves története során kiemelkedő fejlődési lehetőséget kínáltak már eddig is a különböző pályázatok, amelyeknek köszönhetően folyamatosan bővülhetett és bővül mind a mai napig az alapítvány által nyújtott szolgáltatások köre, ami egyre több ellátotthoz juthat el. Idén nagyszabású infrastrukturális beruházás valósul meg uniós támogatás felhasználásával

- A fogyatékkal élő embertársaink támogatása évtizedek óta szenvedélyünk. – mondja Tóth Péter, az alapítvány kuratóriumának elnöke. – Klienseinket igyekszünk minél magasabb színvonalon és minél többféle szolgáltatással támogatni. Azonban tevékenységeink sokfélesége miatt kinőttük jelenlegi telephelyeinket, az ellátás szakmai szempontjai is sokszínűbbé váltak, ezért nélkülözhetetlenné vált, hogy fejlesztéseket hajtsunk végre. Ehhez nyújt megfelelő alapot a  pályázaton elnyert támogatás, valamint a most induló beruházás.

A most induló projekt három központi célt valósít meg. Az alapítvány kliensei közül többen vannak, akik önálló életvitelre alkalmasak, és igénylik is ez a lehetőséget. A fejlesztés eredménye, hogy 4-6 fő számára megteremtődnek az önálló lakhatás feltételei, további 10-12 fő számára pedig egy másik egységben bentlakásos férőhelyeket alakítanak ki. A beruházás megvalósításánál kiemelt szempont a fenntarthatóság, ezzel egyben a lakhatási önköltség csökkentése is a leendő lakók számára, e mellet az önálló életvezetéshez szükséges kompetenciák fejlesztésére is sor kerül esetükben.

Az alapítvány szolgáltatási köre,  a kliensek földrajzi elérése is folyamatosan növekszik.  Ezt a problémát igyekszik orvosolni a támogató szolgálat létrehozása, ennek részeként egy akadálymentesített, 8+1 fő szállítására alkalmas kisbuszt vásárolnak. Mindezeken felül  fejlesztik és bővítik a nappali ellátást is, folyamatosan növelik az ebbe bevontak körét.

Pécs patacsi városrészében található Terápia és munkaotthon korszerűsítése (tankonyha átalakítása, energetikai felújtások, állagmegóvás) közvetlenül az épület költségeinek csökkentését, fenntarthatóságát szolgálja, közvetetten pedig lehetőséget nyújt magasabb színvonalú ellátás biztosítására, a szolgáltatások minőségi fejlesztésére.

 - A korszerű szociális ellátási elvek mentén szeretnénk az önálló életvezetés lehetőségét megteremteni azon gondozottainknak, akik alkalmasak erre, illetve tehermentesíteni a családokat azzal, hogy biztosítjuk ellátottjaink számára az emelt szintű szolgáltatásokat. A támogató szolgálat kialakítása, telephelyünk korszerűsítése és a lakhatási gondok enyhítése mind ezt a célt szolgálja. Az ingatlanokban az új férőhelyek 2023 őszétől elérhetők elsősorban értelmi sérült felnőttek részére – teszi mindehhez  hozzá a kuratórium elnöke.


További hírek

  Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
2024. 04. 18. 21:05 pecsi-hirhatar.hu
  Középpontban az okosotthon
2024. 04. 16. 21:09 pecsi-hirhatar.hu
  Nemzetközi díjra jelölték Bacskó Tündét
2024. 04. 13. 22:04 pecsi-hirhatar.hu
  Április 11. a Parkinson betegek világnapja
2024. 04. 11. 22:55 pecsi-hirhatar.hu
  A versek veszik birtokba a várost
2024. 04. 09. 21:59 pecsi-hirhatar.hu
  Kiemelt elismerés a Pécsi Tudományegyetem innovációjának
2024. 04. 06. 20:40 pecsi-hirhatar.hu
  Magyarok az unió építési piacán
2024. 04. 05. 08:50 pecsi-hirhatar.hu
  A baj nem jár egyedül
2024. 04. 02. 21:28 pecsi-hirhatar.hu
  Tavaszt hozó húsvét
2024. 03. 31. 03:32 pecsi-hirhatar.hu
  Húsvétvasárnap óraállítás
2024. 03. 30. 02:34 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport