PÉCSI HÍRHATÁR - Digitális megoldásokra épülő európai társadalom

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2020.04.02.
 Csütörtök
Ma Áron napja van.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 02. 23. 20:17     


Digitális megoldásokra épülő európai társadalom
Az Európai Bizottság ismertette egy olyan, mindenki javát szolgáló digitális átalakulással kapcsolatos elképzeléseit és intézkedéseit, ami az európai értékek legjavát – a nyitottságot, a méltányosságot, a sokszínűséget, a demokráciát és a bizalmat – tükrözi.

Mindenki javát szolgáló  a digitális átalakulással kapcsolatos elképzeléseit és intézkedéseit  tartalmazó stratégiai terv az európai értékek legjavát – a nyitottságot, a méltányosságot, a sokszínűséget, a demokráciát és a bizalmat – tükrözi.


Az Európai Bizottság által összeállított stratégiai terv olyan digitális megoldásokra épülő európai társadalmat vázol fel, amelyik az embert helyezik előtérbe, emellett új lehetőségeket nyit meg a vállalkozások előtt és támogatja az olyan megbízható technológia kifejlesztését, ami  a nyitott és demokratikus társadalom, valamint az élénk és fenntartható gazdaság erősödését szolgálja. A digitális technológia az éghajlatváltozás elleni küzdelem és a zöld gazdaságra való áttérés alapvető eszköze. Az  európai adatstratégia, valamint a mesterséges intelligencia emberközpontú fejlesztésére irányuló szakpolitikai lehetőségek az első lépést jelentik e célok megvalósítása felé.


Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke annak a vélemények adott hangot, hogy az  Európa digitális jövőjének alakítására irányuló törekvéseket tartalmazó stratégia a kiberbiztonságtól a kritikus infrastruktúrákon, a digitális oktatáson és készségeken, valamint a demokrácián át a médiáig mindenre kiterjed. A legfontosabb  cé, hogy a digitális Európa az uniós értékek legjavát – a nyitottságot, a méltányosságot, a sokszínűséget, a demokráciát és a bizalmat – tükrözze.


Mindehhez Margrethe Vestager, a digitális korra felkészült Európáért felelős ügyvezető alelnök  a következőket tette hozzá, a cél az, hogy minden polgár – különösen minden munkavállaló – és minden vállalkozás egyenlő esélyt kapjon a digitalizáció előnyeinek kihasználására. Ilyen  lehet például az összekapcsolt járműveknek köszönhető biztonságosabb és kevésbé szennyező közúti közlekedés, vagy akár a mesterséges intelligencián alapuló orvosi képalkotás is, ami életeket menthet, hiszen segítségével minden eddiginél korábban felismerhetők az egyes   betegségek.


Mindezt Thierry Breton, a belső piacért felelős biztos azzal egészítette ki, hogy napjainkban óriási mennyiségű ipari és közigazgatási adat keletkezik, ami átalakítja majd  a termelési folyamatokat, a fogyasztási szokásokat és még az emberek életmódját is. Az  európai vállalkozásoknak – beleértve a számtalan európai kkv-t – fontos, hogy  hozzáférhessenek ezekhez az adatokhoz,  a mesterséges intelligenciával kapcsolatos alkalmazások fejlesztése révén pedig értéket teremthessenek az európai polgárok számára. Európának minden adottsága megvan ahhoz, hogy vezető pozíciót szerezzen a big data technológia terén zajló versenyben, valamint hogy megőrizze technológiai szuverenitását, ipari vezető szerepét és gazdasági versenyképességét, amelyek mindegyike az európai fogyasztók javát szolgálja.


További hírek

  Elhunyt Peskó Zoltán
2020. 04. 01. 18:14 pecsi-hirhatar.hu
  Bázisintézmény lett a Gandhi
2020. 04. 01. 18:04 pecsi-hirhatar.hu
  Az intézkedések lassítják a járvány terjedését
2020. 03. 30. 20:44 pecsi-hirhatar.hu
  Korlátozások a hulladékudvarokban
2020. 03. 29. 03:13 pecsi-hirhatar.hu
  Vasárnap indul a nyári időszámítás
2020. 03. 28. 03:01 pecsi-hirhatar.hu
  Szombattól kijárási korlátozás lép életbe
2020. 03. 27. 20:44 pecsi-hirhatar.hu
  Esténként „tapsol” a TV-torony Pécsett
2020. 03. 26. 17:59 pecsi-hirhatar.hu
  Egy hét múlva megszűnnek
2020. 03. 25. 15:23 pecsi-hirhatar.hu
  Bezár a vásárcsarnok, életbe lép a hétvégi menetrend
2020. 03. 24. 16:21 pecsi-hirhatar.hu
  Megkezdik a vírusellenes hatóanyagok tesztelését
2020. 03. 23. 20:27 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport