PÉCSI HÍRHATÁR - Digitális megoldásokra épülő európai társadalom

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2020.07.07.
 Kedd
Ma Appolónia napja van.
Holnap Ellák napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 02. 23. 20:17     


Digitális megoldásokra épülő európai társadalom
Az Európai Bizottság ismertette egy olyan, mindenki javát szolgáló digitális átalakulással kapcsolatos elképzeléseit és intézkedéseit, ami az európai értékek legjavát – a nyitottságot, a méltányosságot, a sokszínűséget, a demokráciát és a bizalmat – tükrözi.

Mindenki javát szolgáló  a digitális átalakulással kapcsolatos elképzeléseit és intézkedéseit  tartalmazó stratégiai terv az európai értékek legjavát – a nyitottságot, a méltányosságot, a sokszínűséget, a demokráciát és a bizalmat – tükrözi.


Az Európai Bizottság által összeállított stratégiai terv olyan digitális megoldásokra épülő európai társadalmat vázol fel, amelyik az embert helyezik előtérbe, emellett új lehetőségeket nyit meg a vállalkozások előtt és támogatja az olyan megbízható technológia kifejlesztését, ami  a nyitott és demokratikus társadalom, valamint az élénk és fenntartható gazdaság erősödését szolgálja. A digitális technológia az éghajlatváltozás elleni küzdelem és a zöld gazdaságra való áttérés alapvető eszköze. Az  európai adatstratégia, valamint a mesterséges intelligencia emberközpontú fejlesztésére irányuló szakpolitikai lehetőségek az első lépést jelentik e célok megvalósítása felé.


Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke annak a vélemények adott hangot, hogy az  Európa digitális jövőjének alakítására irányuló törekvéseket tartalmazó stratégia a kiberbiztonságtól a kritikus infrastruktúrákon, a digitális oktatáson és készségeken, valamint a demokrácián át a médiáig mindenre kiterjed. A legfontosabb  cé, hogy a digitális Európa az uniós értékek legjavát – a nyitottságot, a méltányosságot, a sokszínűséget, a demokráciát és a bizalmat – tükrözze.


Mindehhez Margrethe Vestager, a digitális korra felkészült Európáért felelős ügyvezető alelnök  a következőket tette hozzá, a cél az, hogy minden polgár – különösen minden munkavállaló – és minden vállalkozás egyenlő esélyt kapjon a digitalizáció előnyeinek kihasználására. Ilyen  lehet például az összekapcsolt járműveknek köszönhető biztonságosabb és kevésbé szennyező közúti közlekedés, vagy akár a mesterséges intelligencián alapuló orvosi képalkotás is, ami életeket menthet, hiszen segítségével minden eddiginél korábban felismerhetők az egyes   betegségek.


Mindezt Thierry Breton, a belső piacért felelős biztos azzal egészítette ki, hogy napjainkban óriási mennyiségű ipari és közigazgatási adat keletkezik, ami átalakítja majd  a termelési folyamatokat, a fogyasztási szokásokat és még az emberek életmódját is. Az  európai vállalkozásoknak – beleértve a számtalan európai kkv-t – fontos, hogy  hozzáférhessenek ezekhez az adatokhoz,  a mesterséges intelligenciával kapcsolatos alkalmazások fejlesztése révén pedig értéket teremthessenek az európai polgárok számára. Európának minden adottsága megvan ahhoz, hogy vezető pozíciót szerezzen a big data technológia terén zajló versenyben, valamint hogy megőrizze technológiai szuverenitását, ipari vezető szerepét és gazdasági versenyképességét, amelyek mindegyike az európai fogyasztók javát szolgálja.


További hírek

  Híd a munkahelyekhez
2020. 07. 06. 20:18 pecsi-hirhatar.hu
  Ismét látható a Spirál
2020. 07. 05. 19:48 pecsi-hirhatar.hu
  Lesz nyári színház Pécsen
2020. 07. 03. 20:26 pecsi-hirhatar.hu
  Az Odú-egy különleges installáció
2020. 07. 02. 14:29 pecsi-hirhatar.hu
  Pécs Nyitva
2020. 07. 01. 14:27 pecsi-hirhatar.hu
  Az első mini KRESZ-Ovi
2020. 07. 01. 08:12 pecsi-hirhatar.hu
  Megint lebukott egy kábítószer-kereskedő
2020. 06. 29. 20:28 pecsi-hirhatar.hu
  Képzeletben a Holdig tekernek
2020. 06. 28. 20:02 pecsi-hirhatar.hu
  A cél: Európa talpra állítása
2020. 06. 27. 20:59 pecsi-hirhatar.hu
  Megfojtotta a feleségét
2020. 06. 26. 20:31 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport