PÉCSI HÍRHATÁR - Első Körber Európai Beszállítói Nap

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2022.12.02.
 Péntek
Ma Melinda napja van.
Holnap Ferenc napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 07. 03. 20:58     


Első Körber Európai Beszállítói Nap
A Körber folyamatosan erősíti kapcsolatait a beszállítóival.

Pécsen mintegy 200 résztvevővel, valamint  további 100 online nézővel  tartotta meg a Körber első Európai Beszállítói Napját.

"A Körber konszern Pécsett választotta, mint helyszínt az első Európai Beszállítói Nap megrendezésére. A rendezvény célja a kihívások és lehetőségek megvitatása, valamint a beszállítóinkkal való együttműködés erősítése a jövőbeli növekedés alakítása érdekében" - mondta Michael Stietz, a Körber konszern Beszerzés és Ellátási Láncok vezetője.
 
Innovatív és fenntartható megoldásokkal, jelentős arányban hazai beszállítókra építve kívánja  megerősíteni a pozícióit az egyedi gépgyártás élvonalában a pécsi Körber Campus. A két évvel ezelőtt  elindított termékportfólió-bővítéssel jelentősen növelte a termelését.

A Körber gépgyára Pécs és egész Baranya megye legnagyobb ipari üzeme, a legnagyobb munkaadók egyike. Több mint ezer képzett és tapasztalt munkatárs, többségükben mérnökök, valamint fém- és gépipari szakemberek dolgoznak az üzem falai között. Az elmúlt esztendőben vette fel a tulajdonos cégcsoport nevét és kezdett bele ezzel párhuzamosan jelentősen bővítette gyártmányainak körét. Jelenleg a logisztikától a gyógyszeripari minőségellenőrző- és csomagológépeken át gyártanak berendezéseket a világ minden pontjára.

„A megrendelők által elvárt minőséghez olyan beszállítói partnerekre van szükségünk, akik mind a termékek színvonalában, mind a határidők betartásában megfelelnek a világpiac igényeink” – hangsúlyozza  Megyeri János ügyvezető. Kitért arra is, hogy a pécsi gyárban a Körber első Európai Beszállítói Napján  közel kétszázan vettek részt, akik a partnercégek kétharmadát képviselték, jelentős részben Magyarországon működő vállalkozásokat.

„Azt szeretnénk, hogy a pécsi gyár – ami egyébként mára a globális Körber csoport legnagyobb üzemévé nőtte ki magát – a lehető legnagyobb mértékben a hazai beszállítókra támaszkodjon. Felelősségünknek érezzük, hogy a régiós gazdaságban betöltött súlyunkat használva pozitív hatással legyünk a kisebb itthoni cégek fejlődésére és ezzel együtt a foglalkoztatásra” – foglalta össze a társaság ars poeticáját az ügyvezető.

A tervek megvalósítása gyakorlatilag már elkezdődött.  Az általuk gyártott berendezések körének bővítésének köszönhetően 2021 óta dinamikusan nő a hozzájuk beérkező  megrendelések száma. Ez pedig duplán jó hír a dél-dunántúli gazdaságnak, hiszen a gyarapodó cégnek új munkavállalókra van szüksége, továbbá a beszállító vállalkozások is további megrendelésekre számíthatnak.


További hírek

  Gospel karácsony a Kodály Központban
2022. 12. 01. 19:42 pecsi-hirhatar.hu
  A lelki-szellemi egészség, a feltöltődés is a siker része
2022. 11. 30. 14:04 pecsi-hirhatar.hu
  Boros Bronzvasárnap
2022. 11. 29. 08:52 pecsi-hirhatar.hu
  A család a legfontosabb
2022. 11. 28. 11:51 pecsi-hirhatar.hu
  Villányi Franc ünnep hetedszer
2022. 11. 26. 09:20 pecsi-hirhatar.hu
  Lesz fényfestés, rénszarvasszán és ünnepi koncert is a pécsi Adventen
2022. 11. 25. 01:34 pecsi-hirhatar.hu
  Baranyai méz jár a véradásért
2022. 11. 24. 01:33 pecsi-hirhatar.hu
  Cipős doboz, tele ajándékkal és szeretettel
2022. 11. 23. 16:09 pecsi-hirhatar.hu
  Sport és Szabadidőpark épül Zengővárkonyban
2022. 11. 22. 16:11 pecsi-hirhatar.hu
  Churchill és Garbo
2022. 11. 19. 08:47 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport