PÉCSI HÍRHATÁR - Fejlesztésekkel a fenntarthatóságért

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2020.05.25.
 Hétfő
Ma Orbán napja van.
Holnap Fülöp napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2019. 07. 17. 21:12     


Fejlesztésekkel a fenntarthatóságért
A környezetvédelem és a fenntarthatóság a lakosság egyre nagyobb százalékát foglalkoztatja.

A lakosság egyre nagyobb százalékát foglalkoztatja a környezetvédelem és a fenntarthatóság.


A Duna-Dráva Cement ezt felismerve 2011-ben azzal a céllal indította útjára a Zöld Megoldás névre keresztelt pályázatát, hogy forrást teremtsen környezettudatos fejlesztések és a fenntarthatóságot elősegítő kezdeményezések megvalósításához.


A most zárult pályázati felhívásra összesen 7,5 millió forintot osztott szét a  cég hét környezettudatosságot elősegítő projekt megvalósításához két gyára – a beremendi és a Váci -  környező településein, valamint a Pécs és környékén lévők között. A elmúlt esztendőben sikeresen pályázók jelenleg is dolgoznak zöld ötleteik megvalósításán, a projektek között szerepelnek olyan beruházások is, amelyek lehetőséget adnak a természeti környezet, a fenntarthatóbb életvitel megismerésére, valamint segítik az infrastruktúra hatékony hasznosítását és környezettudatos működtetését.


Baranyában több fejlesztéshez nyújtanak támogatást, Pécs mellett Siklóson és Drávaszabolcson is sokan pályáztak, így különböző témakörökre épülő projektek valósulhatnak meg  ott az év folyamán. A drávaszabolcsi Dráva Kincse Óvoda másodszor nyert támogatást a környezetbarát ötletei megvalósítására. Az én házam! – Az én váram! projektjük nem más, mint egy úgynevezett aktívház, amely remekül kapcsolódik az eddigi környezettudatos működésükhöz. Az elkészült aktívházat szeptember végén vehetik birtokba a gyerekek, jelenleg virágokat és növényeket ültetnek  köré.


A Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium, Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola, Kanizsai Dorottya Általános Iskolája Tanliget elnevezésű pályázatával olyan közösségi tér létrehozását célozta meg, ami a terület hatékony hasznosítása mellett az infrastruktúra környezettudatos működését is szolgálja. A közösségi tér mellett fontos szerepet kap a nyitott tanterem, amelyben újrahasznosított műanyagokból készült padokat helyeznek el, ezzel is felhívva a figyelmet az újrahasznosítás fontosságára. A projekt megvalósítása a tervek szerint halad,  előkészületeiben a felsős tanulók is  részt vettek. A megvásárolt facsemetéket az iskola dolgozóival közösen ültették el. A gimnázium mellett a régió egyik kulturális központja, a Siklósi Várszínház is a környezettudatosság híve. A Rózsakert  fantázianevű pályázatukkal elnyert támogatás felhasználásával a vár Rosariumát fejlesztik tovább, ami többek között az iskolások és óvodások környezeti nevelését is szolgálja majd.
 
A megyeszékhelyen, Pécsett két projekt, „A Bártfa utcai tagóvoda gyermekeiért” Alapítvány és a Meszesért Alapítvány pályázata valósul meg. Az első keretében a Bártfa utcai óvoda Mesekert elnevezésű projektjének keretében az intézmény udvarának széleskörű átalakítására kerül sor ebben az esztendőben, amelynek során egy fenntartható, környezetbarát teret hoznak létre. Áprilisban  fűszernövényeket és virágokat ültettek, májusban indult „Mezítlábas taposó ösvény” kialakítása lassan a végéhez ér.
Az  Élő, élhető udvar pályázatával a Meszesért Alapítvány olyan zöld terület kialakítását tűzte ki célul,  fenntartható, egészséges környezet megteremtését a fiatal generáció számára. A projekt megvalósításán számtalan önkéntes dolgozott.


További hírek

  Száz beteg gyógyulását segítheti
2020. 05. 25. 21:27 pecsi-hirhatar.hu
  A kábítószert nemcsak a hátizsákjában vitte....
2020. 05. 24. 20:39 pecsi-hirhatar.hu
  Vasarely ihlette ruhákat terveznek
2020. 05. 22. 21:50 pecsi-hirhatar.hu
  Egymillió a nyomravezetőnek
2020. 05. 21. 21:16 pecsi-hirhatar.hu
  Emberölés miatt ismét perbe fogják a túronyi gyilkost
2020. 05. 20. 20:17 pecsi-hirhatar.hu
  A cél, mindenki számára elérhető és megfizethető védelem
2020. 05. 19. 21:49 pecsi-hirhatar.hu
  Tudományos Diákköri Konferencia online
2020. 05. 17. 21:35 pecsi-hirhatar.hu
  Megoldották a digitális gyakorlati képzést
2020. 05. 15. 20:56 pecsi-hirhatar.hu
  Még maradnak a korlátozások
2020. 05. 14. 22:00 pecsi-hirhatar.hu
  Jelentős források innovatív gyógyszerkutatásra
2020. 05. 13. 21:28 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport