PÉCSI HÍRHATÁR - Globális adománygyűjtő maraton

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2020.08.13.
 Csütörtök
Ma Ipoly napja van.
Holnap Marcell napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 04. 25. 21:30     


Globális adománygyűjtő maraton
Az Európai Unió a globális partnereivel összefogva május 4-én indítja útjára a koronavírussal kapcsolatos globális válaszintézkedésekre irányuló adománygyűjtését.

Az Európai Unió és partnerei globális adománygyűjtő maratont szerveznek a minőségi, hatékony és megfizethető diagnosztikai eljárások kidolgozása, valamint a terápiákhoz és a koronavírus elleni oltóanyagokhoz való méltányos, globális hozzáférés megvalósítása érdekében.

 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a globális egészségügyi szervezetek közös felhívást tettek közzé a koronavírus elleni küzdelmet célzó biztonságos, minőségi, hatékony és megfizethető diagnosztikai eljárásokhoz, terápiákhoz és oltóanyagokhoz való méltányos, globális hozzáférés megvalósítása érdekében. E törekvés szellemében az Európai Unió és partnerei globális adománygyűjtő maratont szerveznek felkérve a világ országait és szervezeteit, hogy felajánlásaikkal segítsék az első lépésben, erre a célra fordítandó 7,5 milliárd euró összegyűjtését.

Mint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke elmondta, olyan összefogást kell kialakítani, ami egyesíti az egész világot – annak vezetőit és népeit – a koronavírussal szemben, ennek szellemében tíz nap múlva globális adománygyűjtés indul útjára. Kiemelte, ez valódi maraton lesz, hiszen a koronavírus legyőzéséhez számos fronton globális válaszintézkedésekre és kitartó erőfeszítésekre van szükség. Oltóanyagot kell kifejleszteni, meg kell kezdeni annak gyártását, majd azt el kell juttatni a világ minden szegletébe, és megfizethető áron elérhetővé kell tenni mindenki számára.

A kutatók és az innovátorok világszerte nagy erőkkel dolgoznak az életmentést és az egészségvédelmet szolgáló megoldásokon. Az Európai Bizottság május 4-én megkezdi az országok és üzleti alapítványok vállalásainak nyilvántartásba vételét. Ugyan ezen a napon bejelenti az egyre bővülő források folyamatos bevonásának kezdetét jelentő globális kampány soron következő mérföldköveit.

Továbbá felkéri  a kormányokat, az üzleti vezetőket, a közszereplőket, a jótékony magánszemélyeket, a művészeket és polgárokat, hogy hívják fel a figyelmet erre a globális adománygyűjtésre. Az összegyűjtött pénz három területre – a diagnosztikai eljárások, a kezelések és az oltóanyagok területére – összpontosul majd.

Az ENSZ által szervezett ezévi Immunizációs Világhéten veszi kezdetét az adománygyűjtő maraton előtti visszaszámlálás. Az idei év témája: #Vaccineswork for All – ez a kampány annak bemutatására összpontosít, hogy az oltóanyagok – valamint az azokat kifejlesztő, terjesztő és felhasználó emberek – milyen módon segítik elő a lakosság egészségének védelmét világszerte.


További hírek

  Láthatóvá tett láthatatlan munka
2020. 08. 12. 21:40 pecsi-hirhatar.hu
  Az okos szálloda jelentheti a jövőt
2020. 08. 11. 21:24 pecsi-hirhatar.hu
  Vadpörköltet, szarvas kolbászt kínáltak
2020. 08. 09. 20:20 pecsi-hirhatar.hu
  Élettel telt meg a Káptalan utca Pécsett
2020. 08. 08. 14:06 pecsi-hirhatar.hu
  Fényfikciók a Káptalan utcában
2020. 08. 07. 14:26 pecsi-hirhatar.hu
  Újabb cég települt be a Déli Ipari Parkba
2020. 08. 06. 21:03 pecsi-hirhatar.hu
  Mindenki szívében van egy dallam
2020. 08. 05. 08:20 pecsi-hirhatar.hu
  Siker volt a Nő-Köz-Pont Kisharsányban
2020. 08. 04. 20:30 pecsi-hirhatar.hu
  A szerződéses ár megállapodás kérdése
2020. 08. 02. 20:43 pecsi-hirhatar.hu
  Csúcskategóriás CT segít a diagnózis felállításában
2020. 08. 01. 20:10 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport