PÉCSI HÍRHATÁR - Hamvas napok az Ördögkatlanon

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2019.10.23.
 Szerda
Ma Gyöngyi napja van.
Holnap Salamon napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2019. 07. 30. 02:12     


Hamvas napok az Ördögkatlanon
A 12. Ördögkatlan Fesztivál öt napon át félezernél is több programmal várja a katlanlakókat július 30. és augusztus 3. között.

Július 30. és augusztus 3. között a 12. Ördögkatlan Fesztivál öt napon át félezernél is több program várja a katlanlakókat

Az összművészeti fesztivál Baranya megye négy településén - Kisharsány, Nagyharsány, Beremend, Villánykövesd - színházi előadásokkal, irodalmi estekkel, képzőművészeti és családi programokkal, valamint könnyű- és komolyzenei koncertekkel várja a kultúra szerelmeseit.

Az Örkény Színház  több produkcióval érkezik, valamint a Dollár Papa Gyermekei elnevezésű társulat Árvácska című előadása is látható lesz majd Kulka Jánossal. A koncertek között lesznek komolyzeneiek is, mint Kodály Zoltán Háry János című daljátéka Dinyés Dániel vezényletével Beremenden. Beck Zoli szerzői estet tart melynek címe A nemzedék nélküli ember és hordót fest Magnus Maloy (Mongooz and the Magnet zenekar tagjával közösen. Az irodalmi estek mellett workshopok és képzőművészeti események is helyet kapnak a programok sorában. Többek között a  Vylyan Pincészet palackozója kiállítótérré átalakított előterében Pinczehelyi Sándor nyolc képe lesz látható.

Várhatóan sokakat vonz majd  a k2 Színház kifejezetten erre az alkalomra Hamvas Béla Karnevál című művéből készített, monstret 8 órás előadása,  amit délután 4-től éjfélig játsszanak majd több szünettel, vacsorával egybekötve a beremendi Megbékélés kápolnája körüli téren a fesztivál utolsó napján. A Megbékélés Kápolna mögött kialakított játéktér ad majd helyet a négy napon át tartó Hamvas-napoknak, amelynek keretében lesz nyílt próba, beszélgetés a darabról, de Hamvas-passport is, amelybe pecséteket lehet gyűjteni, ugyanis aki részt vesz legalább két ilyen programon, azok között nézői helyeket sorsolnak ki, mert viszonylag limitált – nyolcvan - lesz a nézőszám. Akiknek pedig 4 pecsétje gyűlik össze, illetve a Karnevált is végigülik, azok k2 Színházas ajándékcsomagokat kapnak. E mellett szintén Beremenden a Kovácsműhelyben a kaposvári harmadéves színész osztály vizsgaelőadása, Hamvas Ördöngösök című műve látható lesz.

A fesztivál  díszvendége lesz Reisz Gábor filmrendező, a Hagyományok Háza, ez utóbbi, saját helyszínen, ahol a táncház és a mesemondás mellett közös énektanulás, kiállítások, hangszeres szólisták és együttesek is várják az érdeklődőket. A Vylyan teraszon pedig a Jelenkor Kiadó. S természetesen megemlékeznek a fesztivál indulásában fontos szerepet játszó Cseh Tamás halálának tizedik évfordulójáról is, emlékszobájában rendszeresen lesznek programok archív hangfelvételek bejátszásával, emlékkoncerttel, beszélgetésekkel.

Idén öt külföldi zenekar is fellép az Ördögkatlanon, többek között az Afrikából érkező kilenctagú benini, de lesz egy amerikai  23 tagú zenekar is, egy 13 tagú francia csapat is - a Wombo Orchestra barátai – és a  Wombo maga is. Emellett  az új játszóhelyszínek, mint a Beremenden az Ördögkatlan ideje alatt  felavatásra kerülő színház bekapcsolódása lehetőséget teremt  arra is, hogy  egyes produkciókból három-négy előadást is meg tudjanak tartani.

S igazán különleges esemény lesz a Pina Bausch táncművész tiszteletére rendezett flashmob, a Season March (Szegfű-vonulás) című híres táncjelenetet a jelentkezők Kovács Gerzson Péter, TranzDanz társulat vezetőjének segítségével tanulják majd be a benne résztvevők.

A mintegy 200 millió forintból megvalósuló rendezvényen a szervezők reményei szerint idén is minden eddiginél több, 80-100 ezer embert vesz majd részt.


További hírek

  Jelentős római kori pénzleletre bukkantak
2019. 10. 22. 21:46 pecsi-hirhatar.hu
  A lakásépítő cégek kivárnak
2019. 10. 22. 21:25 pecsi-hirhatar.hu
  Adventi Borszalon és Zé Feszt
2019. 10. 20. 21:11 pecsi-hirhatar.hu
  Lepkék tárlóban és festményen
2019. 10. 20. 20:51 pecsi-hirhatar.hu
  Négymilliárdos telefonbiznisz
2019. 10. 18. 21:34 pecsi-hirhatar.hu
  Négy év alatt közel két milliárdot csaltak el
2019. 10. 16. 21:36 pecsi-hirhatar.hu
  Női hátat idéző lágy formák
2019. 10. 16. 21:25 pecsi-hirhatar.hu
  Hollandiából hozták a kábítószert
2019. 10. 14. 22:03 pecsi-hirhatar.hu
  Az urnák lezárultak, az eredményre még várni kell
2019. 10. 13. 20:42 pecsi-hirhatar.hu
  Baranyai Príma Díjasok: színésznő, úszóedző, tánciskola
2019. 10. 12. 21:50 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport