PÉCSI HÍRHATÁR - Hétfőtől indul az Irány a PTE! Kultúrfeszt

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2022.10.03.
 Hétfő
Ma Helga napja van.
Holnap Ferenc napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 01. 30. 19:32     


Hétfőtől indul az Irány a PTE! Kultúrfeszt
Január 31. és február 3. között ismét várja a fiatalokat az 2. Irány a PTE! Kultúrfeszt.

A elmúlt év sikere után idén is megrendezik az Irány a PTE! Kultúrfeszt-et január 31. és február 3. között.

Három online napon január 31. és február 2. között több tucat program válik elérhetővé, a zárónapon személyesen is várják az érdeklődő középiskolás diákot, tanáraikat és szüleiket az esemény szervezői.

Az online programok minden nap délután kettőkor kezdődnek, ettől kezdve  egy időben több kar előadásaiba, beszélgetéseibe lehet bekapcsolódni. Több tucat téma kerül napirendre, többek között szó  lesz aktuális társadalomtudományi és pedagógiai kérdésekről, tájékozódhatnak az érdeklődők a külföldi egyetemeken töltött félévek előnyeiről és tapasztalatairól, mindent megtudhatnak például az e-sport és a gamer világ aktualitásairól, és bekapcsolódhatnak hallgatói beszélgetésekbe is.

Idén lehetőség nyílik arra is, hogy személyesen találkozzanak a hallgatókkal a diákok február 3-án, csütörtökön 9 órától a PTE Általános Orvostudományi Karának épületében. Az oltási igazolvány bemutatása és a maszkviselés ugyan kötelező lesz – de ez kis ár egy kis élőben zajló fesztiválozásért, amelynek keretében bemutatkozik a PTE tíz kara, az egyetemi és hallgatói szervezetek, emellett kerekasztal-beszélgetések, tanácsadások és szuper játékok is lesznek. Alkalom nyílik arra is,hogy szemtől szemben lehessen  információkat szerezni.

Az események több helyszínen zajlanak majd, a színpadon Műszaki és Informatikai Kar izgalmas előadása lesz hallható a fenntartható környezetről, fellép a Művészeti Kar fúvós-együttese az Egészségtudományi Kar énekes produkcióval készül, a Természettudományi Kar pedig táncbemutatót tart. Különlegesességek is várják az érdeklődőket, a leendő hallgatók és kísérőik megtudhatják, hogy milyen is a Squid Game és a Harry Potter közgazdász szemmel nézve, és bemutatkozik a Táncoló Egyetem is.

A Nagyelőadó programját a tehetséggondozással foglalkozó Mathias Corvinus Collegium előadása nyitja, ezt követően  a PTE Sportiroda tevékenységébe nyerhetnek betekintést a látogatók, de a délután folyamán a Közgazdaságtudományi Kar kvízjátékába is bekapcsolódhatnak, és részt vehetnek a tanárképzéséről szóló beszélgetésen is.

A különtermekben  tartják a szakmai beszélgetéseket, valamint a Karrier Iroda pedig grafológiával és pályaorientációs tanácsadással segíti a döntésük meghozatalában a diákokat.

A program látogatói - akár online, akár személyes formában vettek részt a rendezvényen – a tudáson és élményeken túl ajándékokat is nyerhetnek. A záró napon tartott sorsoláson egy elektromos roller is gazdára talál.


További hírek

  Tíz év után újra népszámlálás
2022. 10. 03. 02:07 pecsi-hirhatar.hu
  A pécsiek dönthetnek-online társadalmi egyeztetés indul
2022. 10. 02. 02:55 pecsi-hirhatar.hu
  Útjára indult a Szépkorú Hálózat
2022. 10. 01. 02:26 pecsi-hirhatar.hu
  Az idei Villányi Vörösbor Fesztiválon gigantikus kultúrszüret lesz
2022. 09. 30. 02:57 pecsi-hirhatar.hu
  Szeptember végén újra Kutatók Éjszakája
2022. 09. 29. 01:07 pecsi-hirhatar.hu
  Hiánypótló kardiológiai eszközök
2022. 09. 28. 01:05 pecsi-hirhatar.hu
  Nagy kedvezménnyel látogathatók
2022. 09. 27. 01:04 pecsi-hirhatar.hu
  Új eljárás a neuroendokrin daganatok kezelésében
2022. 09. 26. 09:50 pecsi-hirhatar.hu
  Negyvenöt éve már Focusban
2022. 09. 22. 21:28 pecsi-hirhatar.hu
  A világjárvány után, idén újra külföldi férfikarok is érkeznek
2022. 09. 22. 21:15 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport