PÉCSI HÍRHATÁR - Holnaptól megáll az élet Pécsett is

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2021.03.03.
 Szerda
Ma Kornélia napja van.
Holnap Kázmér napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 11. 10. 20:51     


Holnaptól megáll az élet Pécsett is
Holnaptól bezár szinte minden Pécsett, alig van valami, amiről nem kell lemondani az elkövetkező egy hónapban.

Pécsett szinte minden bezár az elkövetkező egy hónapban,  azt is lehet mondani  megáll az élet a városban.


Nehéz 30 nap elé néznek  Pécs kulturális intézményei. Nem lesznek színházi előadások, moziba  sem lehet menni,  igazából minden rendezvény elmarad. A Pécsi Nemzeti Színház, a Bóbita Bábszínház minden előadása  elmarad a következő 30 napban,  a Bábmúzeum is bezár. Az Apolló  és a volt Uránia mozi is zárva tart, ahogy a Cinema City is a Pécs Plázában.


A koronavírussal kapcsolatos intézkedések miatt a Janus Pannonius Múzeum állandó és időszakos tárlatai, kiállítóhelyei  november 11-étől zárva tartanak. Szintén elmaradnak a programok, a tárlatvezetések és a múzeumpedagógiai foglalkozások.


A hétfőn bejelentett szigorítások nyomán elmaradnak a pécsi Zsolnay Örökségkezelő NKft. programjai a cég minden helyszínén. November 11-től bezárnak a ZsÖK kiállításai, látnivalói, valamint szünetelnek a programok a Zsolnay Kulturális Negyedben, a Kodály Központban, a Művészetek és Irodalom Házában, a világörökségi helyszíneken, valamint a Pécsi Galériában. Az időszakos kiállítások kapcsán videók és online tartalmak készülnek, de a szervezők megvizsgálják annak a lehetőségét is, hogy esetleg kültérről  látható alkotásokat is közzétegyenek. Egyes programok kapcsán igyekszik kidolgozni a ZsÖK az online közvetítés lehetőségét. Ennek első állomása a Zsolnay Színház Reloaded * Háy János: A lány, aki hozott lélekből dolgozott című darab streamelése lesz. A személyesen megvásárolt jegyek visszaválthatók lesznek a Művészetek és Irodalom Házában, valamint a Zsolnay Kulturális Negyed Látogatóközpontjában és a Zsolnay Infopont&Shopban.

 

A Mecsextrém Park  is bezár erre a szezonra, de  az fitnesz-, és edzőtermek  sem fogadhatnak vendégeket, ami a személyi edzők életére is kihatással lesz. A Hullámfürdő és a Jégpálya ajtajára  is lakat kerül A megváltott bérletek érvényessége a bezárás időtartalmával automatikusan meghosszabbodik.


Szerdától minden étterem, kávézó, cukrászda zárva tart, vendégeket nem fogadhatnak. A Pécsi Kávé szerdától, 30 napig biztosan zárva tart, ahogy a Blöff Caffe.  Az éttermek döntő többsége  a bezárás idején  házhoz szállítja a megrendelt ételeket, előrendelés esetén pedig személyesen is átvehetők. A Bacchus Pince és az Aranygaluska házhoz szállít, a Főtér azonban előrendelés esetén  lehetővé teszi, hogy előre egyeztetett időpontban az étterem bejáratánál azok átvehetők legyenek. Az  uránvárosi Mr. Remy Gyros szerdától  bezár.


A Pécsi Állatkert november 11-től ismét  zárva lesz.  Jelenleg arra számítanak, hogy idén már nem fogadhanak látogatókat. Ebben az 1-1,5 hónapos időszakban az állatkert működése, a szakmai feladatok ellátása folyamatosan  megoldott lesz, ugyanakkor az idei évben indított online jegyvásárlás útján bárki megválthatja akár már jövő évre szóló belépőjegyét is, az online megvásárolt belépőjegyek egy éven belül felhasználhatók.


A Pécsi Köztemető üzemeltetője, a BIOKOM Nonprofit Kft. kiemelten fontosnak tartja a cég működésének fenntartása mellett a fertőzésveszély csökkentését, a járványügyi szigorítások betartását, a társaság munkavállalói, családtagjai,valamit ügyfelei és hozzátartozóik egészségének megóvását ezért a következő szabályokat vezeti be.


Amennyiben a fertőzés bármely tünetét észleli  bárki magán (láz, köhögés, hasmenés, fáradékonyság), akkor kizárólag telefonon, e-mailben érintkezzen a temető ügyfélszolgálatának  munkatársaival. A Pécsi Köztemető személyes ügyfélszolgálata kizárólag temetéssel összefüggő ügyintézés kapcsán működik elsősorban előzetes időpontfoglalást követően. Minden egyéb ügyintézés (sírhelymegváltás, sírgondozás, stb.) csupán telefonon és e-mailben történhet. A személyes ügyintézéshez előre kell időpontot  foglalni, csak különösen indokolt esetben vegyék ezt igénybe.


A teljes körű temetési szolgáltatás ügyintézése történhet online (elektronikus) módon, ezzel is minimalizálva az esetleges fertőzést. Az online ügyintézés iránti kérelmet e-mailben a emetopecs@temetopecs.hu címen lehet benyújtani, vagy a 72/805-440-es és a 72/805-445-ös telefonszámokon.  A temetés ügyintézése során ügyintézőkhöz családonként legfeljebb  ketten mehetnek be, kizárólag szájmaszkban (ügyfélirodák, ravatalozók, toalett), az épületen belül nem lehetséges várakozni.


Hatósági, házi karanténban lévő ügyfelek esetén  kizárólag online – elektronikus - ügyintézés lehetséges. Az online ügyintézés iránti kérelmet e-mailben a temetopecs@temetopecs.hu címen terjeszthetik elő, vagy szándékát jelezheti a 72/805-440-es és a 72/805-445-ös telefonszámokon.


Mivel az anyakönyvezéséhez feltétlenül szükséges az elhunyt személyes okmányai (minimum személyi igazolványa), halott vizsgálati bizonyítványa, amit a karanténban nem lévő családtag, ismerős, küldheti futárszolgálattal, vagy külön díjazás ellenében előzetesen egyeztetett időpontban Pécs területén belül védőfelszerelésben  a temető munkatársai házhoz mennek érte.


Koronavírusban elhunytak esetén az előravatal és a ravatalozás csak zárt koporsóval történhet. A szertartást megelőző azonosításon családonként ketten vehetnek részt. A ravatalozókba kizárólag a közvetlen hozzátartozók mehetnek be, a központi ravatalozóban tízen, az úgynevezett nyári ravatalozóban és a peremtemetők ravatalozójában pedig öten tartózkodhatnak. A ravatalozókban kötelező a maszkhasználat! A temetéseken ötvenen vehetnek részt.
További hírek

  Már nemcsak álom
2021. 03. 02. 19:59 pecsi-hirhatar.hu
  A környezettudatosság minden időben fontos
2021. 03. 01. 20:29 pecsi-hirhatar.hu
  Örömet hozó kétezer tábla szeretetcsoki
2021. 02. 28. 19:42 pecsi-hirhatar.hu
  Az új igazgató Andricz Bertold
2021. 02. 26. 19:55 pecsi-hirhatar.hu
  Hajléktalanokat bántalmaztak
2021. 02. 25. 20:21 pecsi-hirhatar.hu
  Új épületdiagnosztikai eljárásokat tesztelnek
2021. 02. 23. 21:21 pecsi-hirhatar.hu
  Nemzetünk hímes tojásai 2021
2021. 02. 21. 18:59 pecsi-hirhatar.hu
  Megkezdődött a faszobrok restaurálása
2021. 02. 20. 13:56 pecsi-hirhatar.hu
  Új tantárgy az egyetemen, Környezettudatos Készházépítés
2021. 02. 19. 19:09 pecsi-hirhatar.hu
  Két "enfarkába harapó kelgyó”
2021. 02. 18. 01:14 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport