PÉCSI HÍRHATÁR - Játszva segítenek

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2019.01.19.
 Szombat
Ma Sára napja van.
Holnap Sebestyén napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 11. 14. 21:43     


Játszva segítenek
Beteg gyermekekkel foglalkozó alapítvány mellé áll egy pécsi cég.

Egy pécsi székhelyű vállalkozás egyedi módon ünnepli 15. születésnapját, beteg gyermekekkel foglalkozó alapítványt segítenek.

Facebook-kampányt indítottak, amelynek célja az, hogy egy beteg gyermekekkel foglalkozó szervezetet nagy értékű játékcsomaggal  ajándékozzanak meg. Hogy ki kapja meg az ajándékot, arról a cég közösségi oldalán szavazók dönthetnek.

–  Karácsony közeledtével egy kicsit mindannyiunk gondolkodása „családközpontú üzemmódba” vált - mondja Keczer Ibolya, a pécsi székhelyű cég munkatársa.  – Nálunk is így került szóba, milyen nehéz lehet azoknak a családoknak, amelyeknek az ünnepe nem lehet teljes, mert gyermekük valamilyen betegséggel küzd. Vállalkozásunk életében nem újdonság a segítés – teszi még hozzá Keczer Ibolya. A kezdetektől fontosnak tartjuk, hogy rendszeresen szakítsunk időt és energiát arra, hogy értékeket közvetítsünk. Jövő tavasszal egy helyi játszótér kicsinosítását tervezzük, és ugyanazon év elején pályázatot is kiírunk civil szervezetek számára.
 
Az idén épp másfél évtizede működő vállalkozás munkatársai végül úgy döntöttek, a születésnapjuk alkalmából segíteni próbálnak egy olyan szervezetnek, amely beteg gyerekekkel foglalkozik. Kiválasztottak három elkötelezetten tevékenykedő szervezetet: a budapesti Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványt, valamint az egyaránt pécsi Szemem Fénye Alapítványt és Tölösi Péter Alapítványt. Mindegyikről közismert, hogy gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekek, azok testvérei és szülei életét teszi szebbé, elviselhetőbbé.

- Nem mi szeretnénk kiválasztani, hogy közülük melyiket ajándékozzuk meg, ezért  – kicsit magunkat, a saját tevékenységünket is megmutatva – kifejlesztettünk egy Facebook alkalmazást, amelyen keresztül bárki leadhatja szavazatát az általa választott alapítványra, ezzel is növelve az esélyét, hogy éppen az nyerje meg az általunk felajánlott, 300.000 Ft értékű játékcsomagot – hangsúlyozza Budai István ügyvezető.
 
A 25 éve – az elsők között – létrehozott Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány célja az, hogy fejleszteni tudja a kórházi ellátást, a gyógyítási és ápolási feltételeket, javíthassa munkatársai szakmai tudását – mondja képviselőjük Bozóki Klára. – Ha nyernénk a játszószobánk megtelhetne játékokkal, önfeledté, szebbé tehetnénk a beteg gyerekek a kórházban töltött idejét.

A gyógyíthatatlan betegséggel küzdő gyermekek és fiatalok életét megkönnyítő Szemem Fénye Alapítvány, arra törekszik, hogy a gyermekhospice házuk lakói minél kellemesebb, otthonosabb környezetben,  tudják eltölteni az idejüket, mindennapjaikat.

A komplex prevenciós és rehabilitációs segítségnyújtással foglalkozó Tölösi Péter Alapítvány menedzsere, Sallai Adrienn arról beszélt, hogy győzelmük esetén a rehabilitációra érkező gyermekek hasznos időtöltését tudjuk segíteni. Az elnyert játékokkal „megrövidíthetjük” a vizsgálatok idejét.

Szavazni: http://bit.ly/jatszva_segitunk_RG. a linken keresztül lehet. A kampány november 9-től december 4-ig tart, s naponta mindenki csak egyszer voksolhat.


További hírek

  Csaknem kétmilliót csalt ki telefonon
2019. 01. 17. 23:21 pecsi-hirhatar.hu
  Nyilvános adatbázis
2019. 01. 16. 23:08 pecsi-hirhatar.hu
  Szimulációs bemutatót is tartottak
2019. 01. 15. 22:39 pecsi-hirhatar.hu
  Rács mögé került évekre
2019. 01. 14. 12:43 pecsi-hirhatar.hu
  Világklasszisok oktatják a jövő zenészeit
2019. 01. 13. 22:52 pecsi-hirhatar.hu
  Magyarországi Német Önkormányzatok Napja immár huszonharmadszor
2019. 01. 13. 22:19 pecsi-hirhatar.hu
  Ahol a mesék életre kelnek
2019. 01. 11. 02:17 pecsi-hirhatar.hu
  Az európai polgárok aktív szerepet vállalnának
2019. 01. 10. 02:18 pecsi-hirhatar.hu
  Európa Kulturális Fővárosai - Plovdiv és Matera
2019. 01. 09. 02:39 pecsi-hirhatar.hu
  Életfogytig tartó fegyház a túronyi gyilkosnak
2019. 01. 08. 20:53 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport