PÉCSI HÍRHATÁR - Jövőbeli vállalkozásuk sikeréhez ad segítséget

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2021.09.17.
 Péntek
Ma Zsófia napja van.
Holnap Diána napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 04. 14. 11:00     


Jövőbeli vállalkozásuk sikeréhez ad segítséget
Országosan egyedülálló képzési programot dolgozott ki közösen a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi és Közgazdaságtudományi Kara.

A pécsi gyógyszerészhallgatók országosan egyedülálló képzés keretében gazdasági, pénzügyi és marketing ismereteket szerezhetnek. jövőbeli vállalkozásuk sikeréhez.


A szaktudás mellett mind több  speciális  ismerettel kell rendelkeznie azoknak a fiatal gyógyszerészeknek, akik saját vállalkozásukban próbálnának szerencsét. jelentős versenyelőnyt jelenthet számukra, ha rendelkeznek a választott hivatásuk mellett gazdasági, pénzügyi és marketing ismeretekkel is. Ezt  felismerve indította útjára az egyetem két kara - gyógyszerész, közgazdaság -  Üzleti ismeretek gyógyszerészhallgatóknak nevet viselő képzési programját.


„Gyakorló gyógyszerészként és oktatóként is jól tudom, hogy milyen nagy szükség van alapos gazdasági alapismeretekre annak érdekében, hogy valaki sikeres gyógyszertári vállalkozást üzemeltessen, illetve egy ilyen vállalkozás tagjává váljon. Ezért hoztuk létre ezt a programot a közgazdaságtudományi karral közösen” –  hangsúlyozza  Fittler András, a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar dékán-helyettese.


A 2019 szeptemberében indult program célja olyan gazdasági részképzés nyújtása a gyógyszerészhallgatók számára, amely során elsajátítják későbbi munkájuk – például egy gyógyszertár menedzselése – során a gyógyszerészeti ismeretek mellett elengedhetetlen üzleti ismeretek és képességeket, készségeket. Emellett a képzés nagy segítséget nyújt a közgazdasági mesterdiplomában is gondolkozó diákok részére, hiszen teljesítésével fontos, az üzleti mesterképzésekbe való belépéshez elengedhetetlen gazdasági kreditekkel gyarapodnak.


A hét szemeszteres program tárgyai szabadon választhatók, a részvétel nem jelent extra költséget a hallgatóknak. A tárgyakat az ajánlott előrehaladás szerint a 3-9. szemeszterekben felvenni. A képzés első blokkjában üzleti és közgazdasági alapokkal, számvitellel és vállalati pénzügyekkel ismerkednek a hallgatók. Ezt követően lehetőségük van a specializációra, a tanulmányaikat pénzügyi, illetve marketing vonalon folytathatják tovább. A marketing iránt érdeklődőket bevezetik a marketingszámítások világába, emellett elsajátítják a digitális marketing alapjait, a pénzügyre fókuszáló leendő gyógyszerészek pedig a pénzügyi tervezés, valamint vállalkozói könyvelés témakörében mélyítik tudásukat.


A piaci szemléletű kurzusokra eddig mintegy 40 hallgató jelentkezett a magyar programban, az angol program előkészítés alatt áll. A gyógyszerészképzéssel párhuzamosan futó program egyúttal ugródeszka is azoknak, akik az üzleti mesterképzésben is szeretnék mélyíteni tudásukat.


További hírek

  Háromdimenziós fényalkotások a székesegyház homlokzatán
2021. 09. 17. 02:53 pecsi-hirhatar.hu
  Öt nap a tánc jegyében
2021. 09. 16. 02:55 pecsi-hirhatar.hu
  Fiesta-hangulat költözik a Pécsi Galériába
2021. 09. 15. 21:33 pecsi-hirhatar.hu
  Példaértékű pécsi összefogás a rákgyógyításért
2021. 09. 13. 20:58 pecsi-hirhatar.hu
  Jubileumi Coop Rally
2021. 09. 10. 21:37 pecsi-hirhatar.hu
  Flashmobokkal indul a Zeneszüret Fesztivál
2021. 09. 08. 11:28 pecsi-hirhatar.hu
  Jó ember-díj Enyedy Ágota Margitnak
2021. 09. 08. 11:06 pecsi-hirhatar.hu
  Új épületszárny, megújult park
2021. 09. 07. 21:00 pecsi-hirhatar.hu
  Középpontban az M6-M60-as út fejlesztése
2021. 09. 06. 20:08 pecsi-hirhatar.hu
  Új honlap Pécs szerb megszállásáról
2021. 09. 05. 22:07 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport