PÉCSI HÍRHATÁR - Kodály Aperitif – kultúrszomjoltó napok egy kivételes helyszínen

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2022.08.14.
 Vasárnap
Ma Marcell napja van.
Holnap Mária napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 08. 18. 02:51     


Kodály Aperitif – kultúrszomjoltó napok egy kivételes helyszínen
Derült ég alatt finomságok, irodalom és zene, mindezt magában foglalja a Kodály Aperitif.

Kodály Aperitif – ahogy a neve is sugallja, egy új, zenei és gasztronómiai élményeken alapuló program.

A Pannon Filharmonikusok és a Zsolnay Örökségkezelő a Kodály Központ megnyitásának 10 éves évfordulójának apropóján idén első alkalommal rendezi meg a vendégváró napokat. Az augusztus 20-i hosszú hétvégéhez kötődően megrendezésre kerülő hagyományteremtő szabadtéri előadásokat és családi programokat is magába foglaló rendezvény új színt visz a Pécshez köthető programok sorába.

A Kodály Központ tetőteraszán, különleges helyszínen, a hivatalos zenei évad előtt egy-egy aperitiffel várják az érdeklődőket zenei-, irodalmi- és gasztronómiai finomságokra. Az esti hűvösben mindenki szeret kiülni a teraszokra, vagy összefutni a barátokkal,  muzsikusokkal és színészekkel, fényfestésben gyönyörködni. Most mindezt egy különleges helyszínen teheti meg bárki. A Kodály Aperitif augusztus 18–22. között öt napra áthelyezi a város főterét a Kodály Központ tetőteraszára, az épületet körülvevő parkba és a Balokány-ligetbe.

A Kodály Aperitif találkozás és felfedezés: összehozza a művészeteket, a színvonalas gasztronómiát és azokat, akik szomjazzák a kultúrát. A hangversenyterem megnyitja kapuit a kíváncsiskodó szemek előtt, és kiengedi a zenét a kék ég alá. A programsorozat keretében a publikum nyári estek keretében „ízlelheti meg”, apróbb falatokban kóstolhat bele a klasszikus zene és a jazz, a zene és az irodalom világába. Ebben nyújt segítséget a Modern Art Orchestra és vendégei: Szakcsi Lakatos Béla, Dresh Mihály,Gőz László, Szirtes Edina Mókus és Fekete Kovács Kornél. A Pannon Filharmonikusok sorozat-zenecsemegéket kínál, arra invitálva a közönséget, hogy kóstolják meg ezeket a zenéket filmek nélkül. Az est különlegessége, hogy a zeneművet az a kínai Vuhanban élő, Pécsett született, nemzetközi szinten elismert magyar muzsikus-zeneszerző, Keresztes Zoltán hangszereli, akit megismerhettünk a vírushelyzet kapcsán a híradásokból.

Augusztus 20-án ünnepi műsort ad a Fonó Zenekara Pannon Filharmonikusokkal. Az ENEMVÉ irodalmi zenés estjén a magyar színházi szakma jeles képviselői egy ismert zenész közreműködésével kalauzolják el a közönséget a magyar költészet gyönyörű tájaira. A zenei élmények mellett gasztroudvar, borkóstoló, főző-show, fényfestés, és színes gyermekprogramok várják a közönséget.
 
A Pécs Hangjai című tematikus zenei séta útvonalán a belvárosból, a Bazilikából egy közel kétórás séta keretében Bartáné Szilágyi Zsuzsanna és Kövér András szakértő idegenvezetők kalauzolják el az érdeklődőket a Kodály Központig, érintve Pécs ikonikus zenéhez kapcsolódó helyszíneit.
A Kodály Központban pedig izgalmas házbejárásban lehet részük.


További hírek

  Próbaüzem a pécsi pumpapályán
2022. 08. 08. 02:58 pecsi-hirhatar.hu
  Augusztus 8-tól már az új fogászati klinikán fogadják a betegeket
2022. 08. 08. 02:28 pecsi-hirhatar.hu
  Fél évszázada képeznek gépészmérnököket Pécsen
2022. 08. 06. 02:32 pecsi-hirhatar.hu
  Útipatika-útmutató
2022. 08. 06. 02:32 pecsi-hirhatar.hu
  A források hatékonyabb felhasználása a cél
2022. 08. 05. 02:26 pecsi-hirhatar.hu
  Különleges baktériumok ellen védő textilia
2022. 08. 04. 02:58 pecsi-hirhatar.hu
  Ha augusztus, akkor orgona!
2022. 08. 03. 02:26 pecsi-hirhatar.hu
  Több mint hatszáz program az Ördögkatlanon
2022. 08. 02. 20:29 pecsi-hirhatar.hu
  Tovább fejlődik a Virológiai Nemzeti Laboratórium
2022. 07. 28. 20:32 pecsi-hirhatar.hu
  Hidak építése és bővítése
2022. 07. 28. 20:21 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport