PÉCSI HÍRHATÁR - Költözik a piac, megújul a buszállomás

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2019.01.19.
 Szombat
Ma Sára napja van.
Holnap Sebestyén napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2018. 12. 08. 02:02     


Költözik a piac, megújul a buszállomás
Januártól új helyre költözik Komlón a piac, s megkezdődhet a Dél-dunántúli Közlekedési Központ a komlói önkormányzati buszpályaudvar-felújítása is.

A komlói önkormányzat támogatásával megkezdődhet a buszpályaudvar felújítása, valamint januártól ideiglenes helyre költözik a piac is.


Megkezdődik a komlói vásárcsarnok felújítása, így az árusok a munkák idejére január 5-től átmenetileg a Berek utca 18. szám alatti épületbe költöznek, ott kap helyet ideiglenesen a piac. Az önkormányzat még az elmúlt esztendőben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében pályázati úton félmilliárd forintot nyert el. A támogatás és az önkormányzat saját forrásának felhasználásával a következő hónapokban teljesen átépítik a viharvert vásárcsarnokot.  A városi piac ennek ideje alatt ideiglenes helyre költözik.


Mint Polics József polgármester elmondta, január 5-e lesz az utolsó piacnap a vásárcsarnokban, január 8-tól a Berek utca 18. szám alatt, vagyis lényegében a szomszédos épületben nyit ki újra. A körülmények valószínűleg nem lesznek tökéletesek, de bízom  abban a kereskedők és a vevők is megértéssel veszik ezt tudomásul. Kitért arra is, a tervezéskor a praktikusság és a kényelem volt a fő szempont, ezért a főbejárat az épület északi oldalára kerül, valamint a csarnok belső terét áttekinthetőbbé alakítják át A munkálatok a tervek szerint 2019 végéig  fejeződnek be.


A felújítás során a vásárcsarnokban több és korszerűbb elárusítóstandot alakítanak ki. Nagyobb lesz a parkoló és akadálymentessé teszik a közlekedést az épületben. Emellett sor kerül a nyílászárók cseréjére, felújítják az épületgépészeti rendszert, valamint hőszigeteléssel látják el tetőt és falakat, új vakolatot kap kívül-belül az épületet.


E mellett hatvanmillió forinttal társul a Dél-dunántúli Közlekedési Központ a komlói buszpályaudvar-felújítási projektéhez, így összesen 440 millió forintból kezdődhet a belvárosban az autóbusz-főpályaudvar teljes felújítása.


Az évtizedekkel ezelőtt átadott létesítmény már nem képes az utasok által elvárt szolgáltatási színvonalat biztosítani, ezért minden tekintetben időszerű a teljes felújítás és az átépítés. A szükséges pénz egy jelentős része már rendelkezésre áll, köszönhetően annak, hogy az önkormányzat sikerrel szerepelt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán, amelyen 380 millió forint európai uniós támogatást nyert el a város, ehhez tesz további 60 milliót a Dél-dunántúli Közlekedési Központ.  


A képviselőtestület a napokban döntött az ehhez szükséges konzorciumi szerződés aláírásáról. A megállapodás szerint a buszpályaudvarnak helyet adó önkormányzati és DDKK-tulajdonú telkeket osztatlan közös tulajdonban egyesítik, így nem lesz jogi akadálya a projekt közös lebonyolításának.


Maga a felújítás a pályaudvar és a hozzá tartozó önkormányzati utak és zöldfelületek teljes rekonstrukcióját tartalmazza. Megújul a váróterem, a jegypénztár, a mosdók és a DDKK irodái is. A buszparkolókat a pályaudvartól délre, a Bem utca túlsó oldalára költöztetik, így biztonságosabb lesz a gyalogos közlekedés és több a parkosított terület. A munkálatok jövőre indulnak, s a tervek szerint 2020-ban zárulnak.


További hírek

  Csaknem kétmilliót csalt ki telefonon
2019. 01. 17. 23:21 pecsi-hirhatar.hu
  Nyilvános adatbázis
2019. 01. 16. 23:08 pecsi-hirhatar.hu
  Szimulációs bemutatót is tartottak
2019. 01. 15. 22:39 pecsi-hirhatar.hu
  Rács mögé került évekre
2019. 01. 14. 12:43 pecsi-hirhatar.hu
  Világklasszisok oktatják a jövő zenészeit
2019. 01. 13. 22:52 pecsi-hirhatar.hu
  Magyarországi Német Önkormányzatok Napja immár huszonharmadszor
2019. 01. 13. 22:19 pecsi-hirhatar.hu
  Ahol a mesék életre kelnek
2019. 01. 11. 02:17 pecsi-hirhatar.hu
  Az európai polgárok aktív szerepet vállalnának
2019. 01. 10. 02:18 pecsi-hirhatar.hu
  Európa Kulturális Fővárosai - Plovdiv és Matera
2019. 01. 09. 02:39 pecsi-hirhatar.hu
  Életfogytig tartó fegyház a túronyi gyilkosnak
2019. 01. 08. 20:53 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport