PÉCSI HÍRHATÁR - Középpontban az emberkereskedelem

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2021.11.29.
 Hétfő
Ma Taksony napja van.
Holnap András, Andor napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 10. 22. 19:21     


Középpontban az emberkereskedelem
A holland rendőrséggel, a Holland Királyság budapesti nagykövetségével, valamint Magyarország hágai nagykövetségével közösen kutatja ezentúl a Pécsi Tudományegyetem jogi kara az emberkereskedelem elleni küzdelem lehetőségeit.

Nemzetközi kutatóközpont létesül a pécsi jogi karon.


A Pécsi Tudományegyetem vezetése – az Állam- és Jogtudományi Kar kezdeményezésére már márciusban a virtuális térben és most személyesen pedig már személyesen - Baranya székhelyén szándéknyilatkozatot írt alá arról, hogy  a Holland Királyság budapesti nagykövetségével, Magyarország hágai nagykövetségével és a holland rendőrséggel partnerségben az emberkereskedelem elleni küzdelmet tudományosan megalapozó kutatóközpontot létesít a jogi karon.  A létrejövő tudományos intézmény az alapító szervezetek együttműködésével innovatív elméleti és empirikus kutatásokat folytat majd, középpontjában az emberkereskedelem elleni küzdelem európai uniós és nemzetközi jogi összefüggéseit.

„Az emberkereskedelem egy, a társadalom számára rendkívül veszélyes bűncselekmény, amely ellen természetéből adódóan csak úgy lehet reményünk hatékonyan fellépni, ha a deliktum nemzetközi dimenzióját is figyelembe vesszük. Ezért tartom kiemelten fontosnak, hogy a pécsi jogi kar nemzetközi és hazai partnerekkel együttműködve igyekszik majd a maga kutatási tevékenységével hozzájárulni az emberkereskedelem elleni küzdelemhez. Reményeink szerint a kutatóközpont eredményei elméleti és gyakorlati szakemberek számára egyaránt hasznosnak bizonyulnak majd” – hangsúlyozta Mohay Ágoston, a jogi kar dékán-helyettese, a projekt vezetője.

„A holland rendőrség számára fontos, hogy a felsőoktatási szférával is együttműködjön az emberkereskedelem elleni küzdelem terén, ebben lehet kiváló partner a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara, ahol nemzetközi projektek és az uniós bel- és igazságügyi joganyag kutatása terén egyaránt komoly előzmények vannak. A központtal a célunk többek között az, hogy - a partnerek támogatásával és külső források bevonásával - az oktatás, a kutatás és a bűnüldözés számára releváns kutatási eredményeket tudjunk elérni. Ehhez nemcsak elméleti, hanem empirikus kutatásokra is szükség lesz ” – emelte ki a holland rendőrség képviseletében Dr. Jorn van Rij, a kutatási együttműködés kezdeményezője.


További hírek

  Önvallomás a kitartásról
2021. 11. 29. 02:44 pecsi-hirhatar.hu
  Advent - a várakozás időszaka
2021. 11. 28. 21:54 pecsi-hirhatar.hu
  Megújult élőhelyek a Mohácsi-szigeten
2021. 11. 25. 16:17 pecsi-hirhatar.hu
  Háryra még kicsit várni kell
2021. 11. 25. 16:08 pecsi-hirhatar.hu
  Egy estére az opera fellegvára lesz Pécs
2021. 11. 23. 03:02 pecsi-hirhatar.hu
  Ultramodern szimulációs oktatási központtal bővül a PTE orvoskara
2021. 11. 22. 21:52 pecsi-hirhatar.hu
  Vanda után jöhet Bella
2021. 11. 21. 19:56 pecsi-hirhatar.hu
  Megújul a pécsi advent
2021. 11. 20. 19:43 pecsi-hirhatar.hu
  Egység a minőségben - Villányi Borvidék helyi termék védjegy
2021. 11. 19. 02:52 pecsi-hirhatar.hu
  Új koncertsorozat indult novemberben
2021. 11. 18. 20:06 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport