PÉCSI HÍRHATÁR - Közösségek Hete harmadszor

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2020.02.24.
 Hétfő
Ma Mátyás napja van.
Holnap Géza napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2019. 05. 06. 22:10     


Közösségek Hete harmadszor
Közös szövéssel, kincskereső játékkal, fotókiállítással, népi sportjátékok bemutatójával és TOP nyertes pályázók bemutatkozásával vette kezdetét a Közösségek Hete országos rendezvénysorozat Szennán.

Szennán vette kezdetét a Közösségek Hete nevet viselő országos rendezvénysorozat.

Az ország 358 településén csaknem 760 közösségépítő program várja  május 6. és 12. között az érdeklődőket. Az idén harmadik alkalommal meghirdetett programsorozat olyan eseményeknek ad teret, amelyek kifejezik a közösségi összetartozást, azok sokszínűségét és a bennük rejlő értékeket. Elsődleges célként jelölték meg szervezői a közösségek megtartó erejének, a településeken élő különböző helyzetű és életkorú  emberek iránti felelősség, összefogás jó példáinak bemutatását. Különösen  nagy hangsúlyt helyeztek az esélyegyenlőségre, ezért  ebben az esztendőben olyan közösségeket is szeretnének megszólítani, akik úgy érzik, hátrányos megkülönböztetés éri őket, ezért közösséget alapítva próbálnak megküzdeni a felmerülő nehézségekkel.

A Közösségek Hete a Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás elnevezésű projekt keretében,  múzeumok, közművelődési  intézmények és könyvtárak egyedülálló összefogásával, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ, az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. és az Országos Széchényi Könyvtár konzorciumában valósul meg, 3 milliárd forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatás felhasználásával, a Széchenyi 2020 program keretében.

Baranyában a Közösségek Hete keretében közel 30 programot valósít meg csaknem 22 közösség,szervezet és intézmény Kisdobszától Komlóig, Mágocstól Tésenfáig. Színes a paletta.

Magyarszéken  öt napon keresztül május 6 és 10 között a település különböző helyszínein érdekes programokra invitálják a kicsiket és nagyokat Otthon, ahol itthon vagyunk – Közösségek Hete Magyarszéken című rendezvénysorozat keretében.  Szigetváron a Zrínyi Vár is több napon át várja az érdeklődőket, amelynek keretében lesz hagyományőrző
nap, történelmi séta és  történelmi játék egyaránt.
 
Igazán érdekesnek ígérkezik „Passzold vissza Tesó” – a Jane Goodall Intézet  által útjára indított közös kampány az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesület segítségével, ami a magyar háztartásokban használt, de használaton kívülre került mobiltelefonok begyűjtését  célozza meg.

Május 8-án a mágocsi általános iskolában a gyerekek megismerkednek a projekttel és gyűjtődobozokat készítenek. Május 9-én nyílik a komlói Belső Tűz Egyesület 15 éves születésnapi kiállítása. Fotók, festmények, rézdomborítások, montázsok  segítségével mutatják be a másfél évtized eseményeit.

Hétvégén, május 10-én és 11-én  számos program közül választhatnak az érdeklődők. Lesz  nyugat-mecseki éjszakai kirándulás,  Komlón Regionális Gyermek és Ifjúsági Néptánc Fesztivál, Mozsgón könyvbemutató, Fülemüle túra a Bőközben. elszármazottak találkozója Vásárosbécen.

Vasárnap, május 12-én Vókányban „Nagy Palacsintás Nap”-ot tartanak, amelynek  keretében adományokat is gyűjtenek a Pécsi Tudományegyetem Égéssebészeti Osztálya számára.


További hírek

  Digitális megoldásokra épülő európai társadalom
2020. 02. 23. 20:17 pecsi-hirhatar.hu
  Jövőre a kerékpárosok városa lehet Pécs
2020. 02. 22. 20:26 pecsi-hirhatar.hu
  Hogyan tervezz egyedi fényképes telefontokot?
2020. 02. 22. 19:52 pecsi-hirhatar.hu
  Miről ismerhető fel egy jó minőségű kutyaeledel?
2020. 02. 22. 19:42 pecsi-hirhatar.hu
  Kendermagolaj? Ismerd meg Te is a félreértett csodanövényt!
2020. 02. 22. 19:38 pecsi-hirhatar.hu
  Adatok, merevlemezek tűntek el
2020. 02. 21. 21:33 pecsi-hirhatar.hu
  Pontosabb felvételek csökkentett sugárdózissal
2020. 02. 20. 22:04 pecsi-hirhatar.hu
  Húsz évre is rács mögé kerülhetnek a műtrágyás áfa-csalók
2020. 02. 19. 15:19 pecsi-hirhatar.hu
  Középpontban a Duna szigetei
2020. 02. 18. 22:21 pecsi-hirhatar.hu
  Jubiláló előadások a Pécsi Harmadik Színházban
2020. 02. 17. 21:23 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport