PÉCSI HÍRHATÁR - Mesterképzés - a téma a fenntartható fejlődés

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2022.10.03.
 Hétfő
Ma Helga napja van.
Holnap Ferenc napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 02. 13. 20:04     


Mesterképzés - a téma a fenntartható fejlődés
A Pécsi Tudományegyetem és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. együttműködési megállapodást kötött a környezetvédelem, a természetvédelem, a vidékfejlesztés és az ezekhez kapcsolódó oktatási, kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek fejlesztésére.

Együttműködési megállapodást kötött a környezet- és természetvédelem, a vidékfejlesztés és az ezekhez kapcsolódó oktatási, kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek fejlesztésére a Pécsi Tudományegyetem és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

Ahogy az ismert, 2018 végén a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán létrejött Vidékfejlesztési Kutatóközpont a régió települési önkormányzataival, a megyei önkormányzatokkal, civil szervezetekkel és kamarákkal együttműködve kutatási, tanácsadási, képzési programokkal, a jó gyakorlatok bemutatásával, gazdálkodói szakmai közösségek létrehozásával járul hozzá a térség vidékfejlesztési céljainak megvalósításához. A központ a kar stratégiai prioritásainak megfelelően elsődlegesen a helyi és térségi vidékfejlesztési projektjeinek szakmai koordinációjával foglalkozik.

A Vidékfejlesztési Kutatóközpont felvállalt tevékenysége szorosan kapcsolódik a Herman Ottó Intézet szakmai és képzési területeken meghatározott céljaihoz, melynek fókuszában – az Agrárminisztérium száz százalékos tulajdonában működő nonprofit kft.-ként – a környezet- és természetvédelem, valamint a vidékfejlesztés állnak.

A hagyományos képzési programok és korábbi sikeres tevékenységek mellett a Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar működteti azt a szakportfóliót, ami illeszkedik a Herman Ottó Intézet által felügyelt területekhez, a környezet- és természetvédelemmel, valamint a vidékfejlesztéshez kapcsolódó képzésekhez. A hagyományos oktatási programok mellett az együttműködésben kiemelt helyen szerepel a piaci igényekre rugalmasan reagálás, a kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek erősítését szolgáló fejlesztések támogatása, valamint a társaság által lefedett területeken megfogalmazódó képzési igényekhez rövid távú képzési programok, szakirányú továbbképzések fejlesztése.

A Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara a Herman Ottó Intézet szakmai támogatásával a fenntartható fejlődés témakörében mesterképzést indít, e mellett a Vidékfejlesztési Központ keretein belül munkacsoportot hoz létre, amelynek elsődleges feladata a szakmai, tudományos együttműködés összehangolása, képzési és kutatási szolgáltatások nyújtása, valamint közös pályázatok koordinálása lesz. A közös munkát a  Szekszárdon létrehozandó iroda is segíti.


További hírek

  Tíz év után újra népszámlálás
2022. 10. 03. 02:07 pecsi-hirhatar.hu
  A pécsiek dönthetnek-online társadalmi egyeztetés indul
2022. 10. 02. 02:55 pecsi-hirhatar.hu
  Útjára indult a Szépkorú Hálózat
2022. 10. 01. 02:26 pecsi-hirhatar.hu
  Az idei Villányi Vörösbor Fesztiválon gigantikus kultúrszüret lesz
2022. 09. 30. 02:57 pecsi-hirhatar.hu
  Szeptember végén újra Kutatók Éjszakája
2022. 09. 29. 01:07 pecsi-hirhatar.hu
  Hiánypótló kardiológiai eszközök
2022. 09. 28. 01:05 pecsi-hirhatar.hu
  Nagy kedvezménnyel látogathatók
2022. 09. 27. 01:04 pecsi-hirhatar.hu
  Új eljárás a neuroendokrin daganatok kezelésében
2022. 09. 26. 09:50 pecsi-hirhatar.hu
  Negyvenöt éve már Focusban
2022. 09. 22. 21:28 pecsi-hirhatar.hu
  A világjárvány után, idén újra külföldi férfikarok is érkeznek
2022. 09. 22. 21:15 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport