PÉCSI HÍRHATÁR - Mesterképzés - a téma a fenntartható fejlődés

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2022.05.25.
 Szerda
Ma Orbán napja van.
Holnap Fülöp napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 02. 13. 20:04     


Mesterképzés - a téma a fenntartható fejlődés
A Pécsi Tudományegyetem és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. együttműködési megállapodást kötött a környezetvédelem, a természetvédelem, a vidékfejlesztés és az ezekhez kapcsolódó oktatási, kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek fejlesztésére.

Együttműködési megállapodást kötött a környezet- és természetvédelem, a vidékfejlesztés és az ezekhez kapcsolódó oktatási, kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek fejlesztésére a Pécsi Tudományegyetem és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

Ahogy az ismert, 2018 végén a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán létrejött Vidékfejlesztési Kutatóközpont a régió települési önkormányzataival, a megyei önkormányzatokkal, civil szervezetekkel és kamarákkal együttműködve kutatási, tanácsadási, képzési programokkal, a jó gyakorlatok bemutatásával, gazdálkodói szakmai közösségek létrehozásával járul hozzá a térség vidékfejlesztési céljainak megvalósításához. A központ a kar stratégiai prioritásainak megfelelően elsődlegesen a helyi és térségi vidékfejlesztési projektjeinek szakmai koordinációjával foglalkozik.

A Vidékfejlesztési Kutatóközpont felvállalt tevékenysége szorosan kapcsolódik a Herman Ottó Intézet szakmai és képzési területeken meghatározott céljaihoz, melynek fókuszában – az Agrárminisztérium száz százalékos tulajdonában működő nonprofit kft.-ként – a környezet- és természetvédelem, valamint a vidékfejlesztés állnak.

A hagyományos képzési programok és korábbi sikeres tevékenységek mellett a Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar működteti azt a szakportfóliót, ami illeszkedik a Herman Ottó Intézet által felügyelt területekhez, a környezet- és természetvédelemmel, valamint a vidékfejlesztéshez kapcsolódó képzésekhez. A hagyományos oktatási programok mellett az együttműködésben kiemelt helyen szerepel a piaci igényekre rugalmasan reagálás, a kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek erősítését szolgáló fejlesztések támogatása, valamint a társaság által lefedett területeken megfogalmazódó képzési igényekhez rövid távú képzési programok, szakirányú továbbképzések fejlesztése.

A Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara a Herman Ottó Intézet szakmai támogatásával a fenntartható fejlődés témakörében mesterképzést indít, e mellett a Vidékfejlesztési Központ keretein belül munkacsoportot hoz létre, amelynek elsődleges feladata a szakmai, tudományos együttműködés összehangolása, képzési és kutatási szolgáltatások nyújtása, valamint közös pályázatok koordinálása lesz. A közös munkát a  Szekszárdon létrehozandó iroda is segíti.


További hírek

  I. Konnektor Fesztivál - Kapcsolódjunk össze!
2022. 05. 25. 02:02 pecsi-hirhatar.hu
  Két nap Vasarely jegyében
2022. 05. 24. 20:19 pecsi-hirhatar.hu
  Különös időutazásra hív a múzeum
2022. 05. 23. 21:04 pecsi-hirhatar.hu
  Főváros vidék oda-vissza 210 éves retúr
2022. 05. 21. 02:34 pecsi-hirhatar.hu
  Fűben heverészés mellett igazi tavaszi zsongás
2022. 05. 20. 21:33 pecsi-hirhatar.hu
  Vádat emeltek a hajléktalanokat bántalmazó mohácsi rendőrök ellen
2022. 05. 19. 21:50 pecsi-hirhatar.hu
  Méhek és méhészek
2022. 05. 18. 21:10 pecsi-hirhatar.hu
  Ahol a kiválóság gyakori vendég
2022. 05. 16. 23:41 pecsi-hirhatar.hu
  Harminchat éven át árulta virágait a Kórház téren
2022. 05. 15. 20:30 pecsi-hirhatar.hu
  Szakokat alapított, önálló intézetet hozott létre
2022. 05. 14. 22:05 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport