PÉCSI HÍRHATÁR - Összehangolt intézkedések a vészhelyzet kezelésére

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2020.04.05.
 Vasárnap
Ma Vince napja van.
Holnap Vilmos, Bíborka napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 03. 18. 12:20     


Összehangolt intézkedések a vészhelyzet kezelésére
Az Európai Bizottság összehangolt európai válaszintézkedéseket hoz a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozása érdekében.

A koronavírus-járvány nyomán súlyos népegészségügyi veszélyhelyzet alakult ki Európában.

Ma már mindegyik uniós tagállamban vannak fertőzött betegek. A járványt az emberek mellett a gazdaság is megsínyli, ezért az Európai Bizottság azonnali válaszintézkedéseket hoz, hogy összehangolt európai fellépés révén enyhítse a COVID-19 társadalmi-gazdasági hatásait. Ehhez a rendelkezésére álló eszközök mindegyikét fel fogja használni a világjárvány következményeinek enyhítésére azzal a céllal, hogy az egészségügyi rendszerek ellátását a szükséges mértékben biztosítsa az egységes piac, valamint a termelési-, forgalmazási- és értékláncok integritásának megőrzése révén, valamint segítséget nyújtson az embereknek ahhoz, hogy a válság ne sújtsa aránytalan mértékben a jövedelmeket és a munkahelyeket, és hatása ne legyen tartós. E mellett támogatják a vállalkozásokat és biztosítani kívánják, hogy a pénzügyi ágazat likviditása továbbra is megmaradjon, valamint elősegítése annak, hogy a tagállamok az állami támogatásra vonatkozó uniós keretrendszer és a Stabilitási és Növekedési Paktum teljes rugalmasságát kamatoztatva határozottan és összehangoltan léphessenek fel.

Az állami támogatásra vonatkozó uniós keretrendszer rugalmassága is fontos része az intézkedéseknek. Felkérték a tagállamokat, hogy a koronavírus-járványra hozzák meg a legfontosabb költségvetési válaszintézkedéseket nemzeti költségvetéseikből. Az állami támogatásokra vonatkozó uniós szabályoknak köszönhetően ugyanis gyors és hatékony lépéseket tehetnek a COVID-19 miatt gazdasági nehézségekkel küzdő polgárok és cégek, különösen a kkv-k támogatásáért. E mellett egy sor támogatási intézkedést is életbe léptethetnek, mint például a bértámogatások bevezetése,  a társasági adó, az áfa vagy a társadalombiztosítási járulékok fizetésének felfüggesztése, vagy akár a közvetlen pénzügyi támogatása a fogyasztóknak - többek között lemondott szolgáltatások, vagy belépőjegyek miatt -, a likviditási hiánnyal küzdő és sürgős megmentési támogatásra szoruló vállalkozások megsegítése, közvetlen ellentételezése a vállalatoknak a rendkívüli események okozta kárért,például a légi közlekedésben és az idegenforgalomban érintettek esetében.

 
Mindezeken felül az Európai Bizottság javaslatot tesz az Európai Tanácsnak az uniós költségvetési keretrendszer által biztosított teljes rugalmasság alkalmazására, hogy a tagállamok végrehajthassák a járvány megfékezéséhez és a károk enyhítéséhez szükséges intézkedéseket.


További hírek

  Az időjárás márciusi játéka
2020. 04. 04. 20:57 pecsi-hirhatar.hu
  A koronavírus hat az építőiparra is
2020. 04. 03. 20:37 pecsi-hirhatar.hu
  Legfontosabb az életek mentése, a megélhetés támogatása
2020. 04. 02. 21:02 pecsi-hirhatar.hu
  Elhunyt Peskó Zoltán
2020. 04. 01. 18:14 pecsi-hirhatar.hu
  Bázisintézmény lett a Gandhi
2020. 04. 01. 18:04 pecsi-hirhatar.hu
  Az intézkedések lassítják a járvány terjedését
2020. 03. 30. 20:44 pecsi-hirhatar.hu
  Korlátozások a hulladékudvarokban
2020. 03. 29. 03:13 pecsi-hirhatar.hu
  Vasárnap indul a nyári időszámítás
2020. 03. 28. 03:01 pecsi-hirhatar.hu
  Szombattól kijárási korlátozás lép életbe
2020. 03. 27. 20:44 pecsi-hirhatar.hu
  Esténként „tapsol” a TV-torony Pécsett
2020. 03. 26. 17:59 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport