PÉCSI HÍRHATÁR - Összehangolt intézkedések a vészhelyzet kezelésére

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2020.07.07.
 Kedd
Ma Appolónia napja van.
Holnap Ellák napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 03. 18. 12:20     


Összehangolt intézkedések a vészhelyzet kezelésére
Az Európai Bizottság összehangolt európai válaszintézkedéseket hoz a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozása érdekében.

A koronavírus-járvány nyomán súlyos népegészségügyi veszélyhelyzet alakult ki Európában.

Ma már mindegyik uniós tagállamban vannak fertőzött betegek. A járványt az emberek mellett a gazdaság is megsínyli, ezért az Európai Bizottság azonnali válaszintézkedéseket hoz, hogy összehangolt európai fellépés révén enyhítse a COVID-19 társadalmi-gazdasági hatásait. Ehhez a rendelkezésére álló eszközök mindegyikét fel fogja használni a világjárvány következményeinek enyhítésére azzal a céllal, hogy az egészségügyi rendszerek ellátását a szükséges mértékben biztosítsa az egységes piac, valamint a termelési-, forgalmazási- és értékláncok integritásának megőrzése révén, valamint segítséget nyújtson az embereknek ahhoz, hogy a válság ne sújtsa aránytalan mértékben a jövedelmeket és a munkahelyeket, és hatása ne legyen tartós. E mellett támogatják a vállalkozásokat és biztosítani kívánják, hogy a pénzügyi ágazat likviditása továbbra is megmaradjon, valamint elősegítése annak, hogy a tagállamok az állami támogatásra vonatkozó uniós keretrendszer és a Stabilitási és Növekedési Paktum teljes rugalmasságát kamatoztatva határozottan és összehangoltan léphessenek fel.

Az állami támogatásra vonatkozó uniós keretrendszer rugalmassága is fontos része az intézkedéseknek. Felkérték a tagállamokat, hogy a koronavírus-járványra hozzák meg a legfontosabb költségvetési válaszintézkedéseket nemzeti költségvetéseikből. Az állami támogatásokra vonatkozó uniós szabályoknak köszönhetően ugyanis gyors és hatékony lépéseket tehetnek a COVID-19 miatt gazdasági nehézségekkel küzdő polgárok és cégek, különösen a kkv-k támogatásáért. E mellett egy sor támogatási intézkedést is életbe léptethetnek, mint például a bértámogatások bevezetése,  a társasági adó, az áfa vagy a társadalombiztosítási járulékok fizetésének felfüggesztése, vagy akár a közvetlen pénzügyi támogatása a fogyasztóknak - többek között lemondott szolgáltatások, vagy belépőjegyek miatt -, a likviditási hiánnyal küzdő és sürgős megmentési támogatásra szoruló vállalkozások megsegítése, közvetlen ellentételezése a vállalatoknak a rendkívüli események okozta kárért,például a légi közlekedésben és az idegenforgalomban érintettek esetében.

 
Mindezeken felül az Európai Bizottság javaslatot tesz az Európai Tanácsnak az uniós költségvetési keretrendszer által biztosított teljes rugalmasság alkalmazására, hogy a tagállamok végrehajthassák a járvány megfékezéséhez és a károk enyhítéséhez szükséges intézkedéseket.


További hírek

  Híd a munkahelyekhez
2020. 07. 06. 20:18 pecsi-hirhatar.hu
  Ismét látható a Spirál
2020. 07. 05. 19:48 pecsi-hirhatar.hu
  Lesz nyári színház Pécsen
2020. 07. 03. 20:26 pecsi-hirhatar.hu
  Az Odú-egy különleges installáció
2020. 07. 02. 14:29 pecsi-hirhatar.hu
  Pécs Nyitva
2020. 07. 01. 14:27 pecsi-hirhatar.hu
  Az első mini KRESZ-Ovi
2020. 07. 01. 08:12 pecsi-hirhatar.hu
  Megint lebukott egy kábítószer-kereskedő
2020. 06. 29. 20:28 pecsi-hirhatar.hu
  Képzeletben a Holdig tekernek
2020. 06. 28. 20:02 pecsi-hirhatar.hu
  A cél: Európa talpra állítása
2020. 06. 27. 20:59 pecsi-hirhatar.hu
  Megfojtotta a feleségét
2020. 06. 26. 20:31 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport