PÉCSI HÍRHATÁR - Sok csepp öröm

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2018.08.14.
 Kedd
Ma Marcell napja van.
Holnap Mária napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 07. 14. 11:42     


Sok csepp öröm
Magyarország sporttörténelmének legfontosabb, legnagyobb szabású versenye kezdődik július 14-én.

Hazánk sporttörténelmének legfontosabb, legnagyobb szabású versenye kezdődik július 14-én.

 

Ez olyan verseny, amelyet hazánk rendez, s személy szerint magam  2015. május 12 óra várom ezt a napot. Nehéz volt kivárni, de megérkezett. A magyar sportújságírás számára is az a legnehezebb feladat, hogy a világ harmadik legnézettebb világversenyét leközvetítse. Az összes, sporttal foglalkozó média, elsősorban a Nemzeti Sport és az M4 Sport csatorna minden, hadra fogható emberét beveti a lehető legpontosabb és leggyorsabb tájékoztatás érdekében. Nem szeretnék politizálni, de a szikár tények kedvéért jegyezzük meg azt is, hogy a versenyeknek helyt adó uszodák felújítására is rengeteg pénzt költött a magyar kormány.

 

Nem hiába! Amióta megérkeztek hazánkba a külföldi sportcsatornák tudósítói, nem győzik dicsérni a kialakított versenyhelyszíneket. Példaként említeném a CNN sportért felelős szerkesztőségének riportját, amelyben a tudósító kolléga őszinte csodálatát fejezi ki a körülményekkel kapcsolatban. Van egy üresen is elképesztő hangulatú Duna Arénánk többmilliárdos építési költséggel.

 

Minden, az építkezésbe fektetett forint megérte! Higgyék el nekem! Volt szerencsém járni a helyszínen 25 nappal ezelőtt! Ott van az M4 Sport közvetítő központja. Van egy, 800 millió forintból szinte teljesen felújított Hajós Alfréd uszodánk a Margitszigeten. Méltó a magyar vízilabda hagyományaihoz, a modern, XXI. századi versenykörülményekhez. Aztán szintén felújították a Császár-Komjádi uszodát, ami ugyan versenynek nem ad otthont, csak edzeni lehet benne, de két éve még az is  sok sebből vérzett, ki, nem működött a tetőszerkezet, a víz fertőtlenítéséhez használt klórgáz sem tudott távozni. Megoldották a gondokat! Új és modern lett  a beléptető rendszer az öltözők, a tetőszerkezet.

 

S akkor még nem is beszéltünk a Balatonfüreden elvégzett felújításokról, a városligetben felhúzott medencéről és az óriás toronyugrásnak helyt adó hatalmas építményről a Duna partján! Megbízó és kivitelező egyaránt elképesztő munkát végzett. Mondták már néhányan, csak ismételni tudom; ez világrekord, és hogy mennyire az, ezt mutatja a FINA vezérkarának és más külföldi vendégeknek, sportolóknak az elégedettsége. Mostantól kezdve a sportolóké, a szurkolóké a terep, valamint az újságíróké, riportereké, kommentátoroké.

 

A vizes világbajnokság váza már elkészült. Csak tartalommal, sok csepp örömmel, izgalommal, teljesítménnyel kell feltölteni. Igyekszem ehhez én is hozzájárulni azáltal, hogy mindenről beszámolok, ami történik! Természetesen ennek is vannak bizonyos korlátai.

 

Summa summarum, a mai nappal kezdetét veszi a magyar sporttörténelem legnagyobb szabású, hazai rendezésű világversenye! Kezdődhetnek a versenyek!

(Haász Rudolf)


További hírek

  Látogatható a szivarszoba
2018. 08. 13. 23:17 pecsi-hirhatar.hu
  Visszavonul az aktív versenyzéstől Czukor Zoltán
2018. 08. 12. 14:45 pecsi-hirhatar.hu
  Őshonos juhokat tereltek
2018. 08. 11. 18:15 pecsi-hirhatar.hu
  Kiemelt partner Horvátország
2018. 08. 10. 22:30 pecsi-hirhatar.hu
  Napelemmel működő okospad a pécsi egyetemen
2018. 08. 09. 23:30 pecsi-hirhatar.hu
  Rabszolgákról, vevőkről, üzletről
2018. 08. 08. 02:29 pecsi-hirhatar.hu
  Enyhén emelkedhet a kalászos vetőmagok ára
2018. 08. 07. 02:31 pecsi-hirhatar.hu
  Huszonöt fát ültetnek a jubileumi vásáron
2018. 08. 06. 02:35 pecsi-hirhatar.hu
  Korábban kezdődhet a szüret
2018. 08. 05. 02:12 pecsi-hirhatar.hu
  Stadionok királyegyházi cementből
2018. 08. 04. 02:32 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport