PÉCSI HÍRHATÁR - Szociális munka és szociális ökológia

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2021.09.17.
 Péntek
Ma Zsófia napja van.
Holnap Diána napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 04. 21. 19:34     


Szociális munka és szociális ökológia
Német, cseh, olasz, francia és magyar hallgatók vesznek részt azon az ökológiai felelősség kultúrájáról szóló képzésen, amely az EDUC (European Digital UniverCity) európai egyetemi szövetség programjaként indult a Pécsi Tudományegyetemen.

Az áprilisi online tanórákat követően júliusban a tervek szerint személyesen is találkozhatnak és közösségi kertet építhetnek Pécsett  az első EDUC képzésben részt vevő  hallgatók.


Az európai egyetemi szövetség hat  egyeteméről 30 hallgató iratkozott be a hibrid oktatásra, amelynek során az áprilisi online tanórákat követően júliusban a tervek szerint személyesen is találkozhatnak és közösségi kertet építhetnek Pécsett a hallgatók.
A European Digital UniverCity (EDUC - „Digitális kampusz az Európai Egyetemek szövetségében”) egyik célkitűzése az, hogy magas színvonalú, rövid ciklusú képzéseket biztosítson a szervezet hallgatói számára.


Mint Tarrósy István, az egyetem nemzetközi igazgatója elmondta, a Pécsi Tudományegyetem az első, ahol ilyen képzés megvalósul. A programra a partneregyetemek 5-5 hallgatót delegálhattak. A visszajelzések szerint óriási volt az érdeklődés, hiszen volt olyan egyetem, ahol 70 hallgató jelentkezett a kurzusra.


A „Szociális munka és szociális ökológia” című program keretében a hallgatók először online tanórákon vesznek részt, a melynek során a társadalmi ökológia elmélet alapjaival ismerkednek meg. Július elején pedig a tervek szerint egy hetes nyári egyetem formájában Pécsett személyesen találkoznának a résztvevők, és közösségi kertet építenének a város civil szervezetekkel közösen.
Az akadémiai programot a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Közösségi és Szociális Tanulmányok Tanszéke biztosítja, míg a kurzus teljes körű szervezését a Nemzetközi Igazgatóság végzi. A tanórákat és foglalkozásokat követően izgalmas, változatos közösségi programok várják a hallgatókat, magyar mentorhallgatók vezetésével.


Júliusban egy újabb, ezúttal kéthetes EDUC nyári egyetem indul az Állam- és Jogtudományi Kar bevonásával, „Jog és technológia” címmel. A tervek szerint 2022 végéig összesen kilenc rövid - néhány hetes - különböző tematikájú képzést  indít az EDUC tagegyetemeken.
A Nemzetközi Igazgatóság 2015-ben indította el a nagysikerű Pécs Summer School (Nyári Egyetem) programot, majd 2020-ban a Pécs Winter School (Téli Egyetem) programot. Az elmúlt évek során nemcsak a fizikai, de a virtuális térben megvalósuló rövid ciklusú programok számát is sikerült jelentősen megnövelni, mely által mára a PTE e területen is piacvezetővé vált a hazai felsőoktatási intézmények között.


A European Digital UniverCity (EDUC) egyike az első európai egyetemi szövetségeknek, mely az Európia Bizottság támogatásával valósul meg. A tagegyetemek a University of Potsdam (Németország), University of Cagliari (Olaszország), Masaryk University (Csehország), University of Rennes1 (Franciaország), University Paris Nanterre (Franciaország) és a Pécsi Tudományegyetem. A szervezet egyik célja, hogy a tagegyetemek átjárhatóvá tegyék a saját képzési rendszereiket, és számos virtuális és fizikai mobilitási programot kínáljanak a szövetség 160.000 hallgatója és 20.000 oktatója számára.


További hírek

  Háromdimenziós fényalkotások a székesegyház homlokzatán
2021. 09. 17. 02:53 pecsi-hirhatar.hu
  Öt nap a tánc jegyében
2021. 09. 16. 02:55 pecsi-hirhatar.hu
  Fiesta-hangulat költözik a Pécsi Galériába
2021. 09. 15. 21:33 pecsi-hirhatar.hu
  Példaértékű pécsi összefogás a rákgyógyításért
2021. 09. 13. 20:58 pecsi-hirhatar.hu
  Jubileumi Coop Rally
2021. 09. 10. 21:37 pecsi-hirhatar.hu
  Flashmobokkal indul a Zeneszüret Fesztivál
2021. 09. 08. 11:28 pecsi-hirhatar.hu
  Jó ember-díj Enyedy Ágota Margitnak
2021. 09. 08. 11:06 pecsi-hirhatar.hu
  Új épületszárny, megújult park
2021. 09. 07. 21:00 pecsi-hirhatar.hu
  Középpontban az M6-M60-as út fejlesztése
2021. 09. 06. 20:08 pecsi-hirhatar.hu
  Új honlap Pécs szerb megszállásáról
2021. 09. 05. 22:07 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport