PÉCSI HÍRHATÁR - Új intézkedések a terrorista veszéllyel szemben

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2018.12.19.
 Szerda
Ma Viola napja van.
Holnap Teofil napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 10. 18. 22:05     


Új intézkedések a terrorista veszéllyel szemben
Az Európai Bizottság új intézkedésekkel kívánja fokozni az uniós polgárok védelmét.

Új intézkedésekkel kívánja fokozni az uniós polgárok védelmét az Európai Bizottság.


Jean-Claude Juncker az unió helyzetét elemző  ez évi  beszédben  bejelentetteknek megfelelően a Biztonsági unióról szóló tizenegyedik jelentés mellett egy operatív és gyakorlati intézkedésekből álló csomagot terjeszt elő az Európai Bizottság, amelynek célja az uniós polgárok terrorista veszéllyel szembeni védelmének fokozása, valamint a védelmet nyújtó Európa megvalósítása.


Az intézkedések a közelmúltbeli támadások nyomán felszínre került sebezhető pontok kezelésére irányulnak és támogatni fogják a tagállamokat a nyilvános terek védelmében, valamint hozzájárulnak ahhoz, hogy a terroristákat megfosszák eszközeiktől. A javaslatok között szerepel még a terrorizmus elleni küzdelemre irányuló – többek között az Europol keretében végzett – uniós külső tevékenység megerősítése és szorgalmazza, hogy az EU tárgyalást kezdeményezzen Kanadával az utas-nyilvántartási adatállományról szóló megállapodás felülvizsgálatáról.


Mint Frans Timmermans első alelnök  hangsúlyozta, soha nem fogja Európa megadni magát a terroristáknak, akik támadásai az unió  állampolgárainak biztonsága és szabadsága ellen irányulnak. Az európaiak elvárják, hogy a nemzeti kormányok és az unió határozottan fellépjen e veszélyekkel szemben. Az  új intézkedések elősegítik, hogy tagállamok megfosszák a terroristákat alávaló tetteik elkövetésének eszközeitől, továbbá fokozzák nyilvános tereik – és ezáltal az uniós polgárok életének – védelmét.


Mindehhez Dimitrisz Avramopulosz, a migrációs ügyekért, az uniós belügyekért és az uniós polgárságért felelős biztos a következőket tette hozzá, a terrorizmus nem ismer határokat, éppen ezért csakis akkor vihető sikerre a terrorizmus elleni küzdelem, ha összefognak  az államok az  EU-n belül és globális partnereinkkel egyaránt. Kitért arra is, az információk – például az utas-nyilvántartási adatállományok – hatékony megosztása döntő fontosságú polgárok biztonsága szempontjából., éppen ezért ajánlást terjesztenek az Európai  Tanács elé, annak érdekében, hogy engedélyezze a megállapodás felülvizsgálatára irányuló tárgyalások megkezdését Kanadával. E mellett szükséges lenne egy nemzetközi megállapodás megkötésére az Europol és a kulcsfontosságú országok között. Ezen túlmenően az Európai Bizottság változatlanul együttműködik a tagállamokkal egy jövőbeli európai hírszerző szervezet létrehozása érdekében.


Mindezt Julian King biztonsági unióért felelős biztos következőkkel egészítette ki, a terrorizmusveszély sajnos soha nem fog nullára csökkenni, ám továbbra is azon kell dolgozni, hogy minél inkább beszűküljön a terroristák mozgástere támadásaik előkészítését és végrehajtását illetően. A terrorista taktikák változásával párhuzamosan fokozni kell a tagállamoknak nyújtott támogatást e fenyegetések kezeléséhez, ezáltal elősegítve a forgalmas nyilvános terek védelmének biztosítását, miközben a terroristák számára lehetetlenné kell tenni a bombakészítésre alkalmas veszélyes anyagokhoz és a finanszírozási forrásokhoz való hozzáférést.


További hírek

  Hrabovszky utca 10.
2018. 12. 18. 02:05 pecsi-hirhatar.hu
  Az elsők között hat baranyai
2018. 12. 17. 02:21 pecsi-hirhatar.hu
  Szövik a város zeneszövetét
2018. 12. 16. 02:21 pecsi-hirhatar.hu
  Veszprém mellett döntöttek
2018. 12. 15. 02:12 pecsi-hirhatar.hu
  Közösen Afrikáért
2018. 12. 14. 22:44 pecsi-hirhatar.hu
  Terrorizmus elleni fellépés
2018. 12. 13. 23:27 pecsi-hirhatar.hu
  Idén először
2018. 12. 12. 22:22 pecsi-hirhatar.hu
  Sikeres volt a program határon innen és túl
2018. 12. 11. 21:57 pecsi-hirhatar.hu
  Turizmusról a Medvehagyma Házban Orfűn
2018. 12. 10. 21:11 pecsi-hirhatar.hu
  A szem védelmében léptek
2018. 12. 09. 02:08 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport