PÉCSI HÍRHATÁR - Vizes VB:Úszás-Hosszú Katinka újabb érem

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2019.01.19.
 Szombat
Ma Sára napja van.
Holnap Sebestyén napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 07. 28. 10:56     


Vizes VB:Úszás-Hosszú Katinka újabb érem
A budapesti vizes világbajnokság úszóversenyei több versenyszám selejtezőivel és döntőivel folytatódtak.

Több versenyszám selejtezőivel és döntőivel folytatódtak a budapesti vizes világbajnokság úszóversenyei.


Kezdésként a női 100 méteres gyorsúszás selejtezői következnek, az biztos, hogy Gyurinovics Fannival a hatodik futamban. Elvileg Verrasztó Evelyn is a mezőny tagja lenne, de a FINA honlapján ilyen adat nincs, mindenesetre meglátjuk. Gyors friss hír, hogy Evelynt a Magyar Úszószövetség nem is nevezte ebbe a versenyszámba, tehát akkor csak Gyurinovics Fanni indul a hatodik futam kilences pályáján.


A harmadik futamba kapcsolódunk be, az andorrai Ramírez nyeri a futamot 58.85-tel, a zimbabwei Leask ér be a második helyen, a jordániai Baqlah pedig a harmadik helyen zár. A következő futam győztese a macedón Bogdanovski 56.56-tal, a bolíviai Torrez a második helyen zár, a hondurasi Cecilia Avila pedig a harmadik helyen ér célba. Már az ötödik futamnál járunk, ezt a dél-afrikai Gallagher nyeri 55.46-tal, előzi az izlandi Hansent és a finn Nevalainent. Jön Gyurinovics Fanni futama, ő a kilencesen úszik tehát, lássuk! Az amerikai Manuel nyer 53.27-tel, honfitársát, Comerfordot megelőzve, a francia Bonnet a harmadik. Fanni 55.86-tal a kilencedik a futamában. Az utolsó előtti futam győztese a dán Pernielle Bloome 53.13-mal, mögötte a két ausztrál, Emma McKeon és Bronte Campbell végez. És akkor jön az utolsó selejtező kör ebben a számban, a svéd Sjöström nyer 53.01-gyel, a kanadai Oleksiak a második és a holland Kromowidjojo lett a harmadik. Fanni összesítésben a harminchetedik helyen végez.

A férfi 200 méteres hátúszás selejtezőjében elvileg Bernek Péterrel és Telegdy Ádámmal találkozunk a mezőnyben. A harmadik futamba kapcsolódunk be, amit az olasz Restivo nyer, az orosz Kolesnyikovot és a japánt Iriét előzi a dobogón, a legjobb idővel nevezett ausztrál Mitchell Larkin csak negyedik ebben a futamban. A negyedik futamot 1:57.28-cal az orosz Jevgenyi Rilov nyeri, a brit Greenbank a második, a japán Hagino a harmadik.

Az utolsó futamban egymás mellett, az egyesen és a kettesen úszik Telegdy Ádám és Bernek Péter, utóbbi ötvennél elsőként fordul, előbbi csak hetedik.  A második hosszon Peti növeli az előnyét, Ádám már a harmadik a fordulónál. A harmadik ötven végén Bernek és Telegdy vezeti a mezőnyt, végül az amerikai Ryan Murphy nyer 1:56.11-gywel, Peti a második 1:5653-mal, a kínai Hszu a harmadik, Telegdy Ádám pedig a negyedik 1:57.41-gyel. A srácok második illetve nyolcadik idővel jutnak tovább az elődöntőbe!

Négy selejtező futamot rendeztek női 200 méteres mellúszásban, ebben a számban Sebestyén Dalma indult magyar színekben. Dalma a második futam hetes pályájára került, jövünk is ebbe a körbe, megnézzük, mit művel. Dalma még csak 20 éves tehát neki még van ideje, valószínűleg nem most fog döntőt úszni, de ha így lesz, nagyon örülünk neki természetesen. Figyeljük a hetest, második helyen ötvennél a dán Pedersen mögött. Száznál csak hatodik Dalma, 150-nél már ötödik. Végül a spanyol Jessica Vall nyer 2:24.41-gyel, az amerikai Galat a második, a dán Pedersen pedig harmadik, Dalma 2:29.35-tel a hetedik helyen végez. A brit Renshaw nyeri a harmadik futamot 2:24.03-mal, az ausztrál McKeown és a kanadai Smith ér be mögötte a dobogós helyekre. Megyünk tovább az utolsó előfutamra, itt az amerikai King nyer 2:24.28-cal, a szlovák Moravcikova a második, a kínai Si pedig a harmadik helyen zár, Sebestyén Dalma ideje a huszonkettedik helyre elég.

Öt selejtező futamot látunk majd férfi 200 méteres mellúszásban, ezek közül a harmadikban, a kettes pályára került Gyurta Dániel. Daninak az elmúlt két év nem úgy sikerült ebben a számban ahogy tervezte, ezért sorolták ennyire hátra, de lássuk azt a harmadik futamot, hátha most nagyobb szerencséje lesz! Ötvennél Dani a negyedik, az amerikai Cordes vezet. A harmadik fordulásnál a hatodik és a holland Kamminga vezet, végül a brit Murdoch nyeri a futamot 2:08.98-cal Cordes és az olasz Pizzini előtt, Dani csak hatodik 2:11.28-cal. Nem valószínű, hogy lesz elődöntő. Dani összetettben a negyedik futam után a tizenkettedik helyre csúszott vissza, az amerikai Nic Fink nyeri közben az ötödik futamot 2:09.90-nel, az ausztrál Wilson a második, a kazah Dmitrij Balangyin pedig a harmadik. Ami az összesítést illeti, Gyurta Dani a 17. helyen végzett, éppen lemaradva a tizenhatos elődöntőről.

Egy selejtező futamot rendeztek a női 4x200 méteres gyorsúszó váltóversenyben, a hetes pályán a mieinkkel. Tízen vannak egy futamban, a legjobb 8 jut döntőbe. Késely Ajna kezd a mieinknél, az ötödik helyen hozza a váltáshoz a csapatot. Amerika, Kína és Ausztrália vezeti a mezőnyt, Verrasztó Evelyn következik nálunk. Evelyn a hetedik helyen hozza a mieinket, Kína Hollandia és Amerika az első három. Jakabos Zsuzsanna következik, aki a harmadik váltásnál a negyedik helyen hozza a váltót, Kína, Amerika és Hollandia továbbra is vezet. Nálunk a végére marad Gyurinovics Fanni, a kínaiak nyernek 7:51.75-tel, Japán a második és Amerika a harmadik. A magyar váltó hetedik helyen végez és 7:55.77-es idővel döntőbe kerül. Délután Hosszú Katinka úszott Gyurinovics Fanni helyén.

Ha jól számoltam, délután összesen kilenc elődöntőt és döntőt rendeztek a Duna Arénában, ezekben összesen öt magyar érdekeltséget láthattunk.
A férfi 200 méteres vegyes úszás döntőjével indítjuk az ötödik nap délutáni programját. Ide került a kínai Sun Wang, a japán Daiya Szeto, a brit Max Litchfield, az amerikai Chase Kalisz, a japán Koszuke Haino, a svájci Jeremy Desplanches, a német Phillip Heintz és a kínai Hai Jang Csin. Hagino kezd a legjobban, ötvennél vezet. Hátúszásban még jobban elhúz a többiektől, Litchfield és Kalisz a második harmadik helyen. Kalisz fordul a két japán előtt elsőként a gyorsúszásra, és 1:55.56-tal nyer, Haginóé az ezüstérem, a kínai Wang kapja majd a bronzot, miután hatalmasat hajrázott ezért  a férfi 200 vegyesen tehát Chase Kalisz a világbajnok!

A női 100 méteres gyorsúszás elődöntőjében, nem volt magyar induló. Az első futamban az egyesen a brit Freya Anderson, a kettesen a francia Charlotte Bonnet, a hármason a holland Ranomi Kromowidjojo, a négyesen a dán Pernille Blume, az ötösön a kanadai Penny Oleksiak, a hatoson az ausztrál Bronte Campbell, a hetesen a kanadai Sandrine Mainville a nyolcason pedig az izraeli Andrea Murez úszik. Blume nyeri az első elődöntőt 52.99-cel, Campbellt és Oleksiakot előzi a dobogón.

A második elődöntőbe került a svéd Michelle Coleman, az olasz Federica Pellegrini, az amerikai Mallory Comerford, a svéd Sarah Sjöström, az amerikai Simone Manuel, az ausztrál Emma McKeon, a kínai Meng Hui Zsu és a hongkongi Siobhan Haughey. Sjöström 52.44-gyel nyeri a futamot, Manuel a második, a honfitárs Comerford a harmadik.

A férfi 100 méteres gyorsúszás döntőjébe két amerikai került az első két helyre, Caleb Dressel és Nathan Adrian, a francia Mehdy Metella a bronzérmes.  Caleb Dresselé lett a világbajnoki cím férfi 100 méteres gyorsúszásban.

A  női 50 méteres hátúszás döntője is  magyar résztvevő nélkül zajlott. A fehérorosz Aelxandra Herasimenia úszott az egyesen, az ausztrál Emily Seebohm a kettesen, az amerikai Kathleen Baker a hármason, a brazil Etiene Medeiros a négyesen, a kínai Juan Hui Fu az ötösön, a brit Georgia Davies a hatoson, az ausztrál Holly Barratt a hetesen és a kínai Hszueer Wang a nyolcason. 27.14-gyel Medeiros nyert, Fu a második, Herasimenia lett a bronzérmes lett.

A férfi 200 méteres mellúszás elődöntőjében az első futamban úszott az orosz Ilja Komenko, a Kazah Dmitrij Balangyin, az olasz Luca Pizzini, a brit Ross Murdoch, a kínai Hai Jang Csin, az ausztrál Matthew Wilson, a japán Jaszuhiro Koszeki és a svájci Yannick Kaser. Koszeki, Murdoch és Komenko kezd a legjobban, ők vezetnek ötvennél. Világcsúccsal fordul a japán száznál, Wilson jön a harmadik helyre. Murdoch magára talál, 2:07.72-vel nyeri a futamot Koszeki a második, Komenko pedig a harmadik helyen végez.

A második futamba került a német Marco Koch, a kínai Fei Lian Mao, az amerikai Kevin Cordes, az orosz Anton Csupkov, a japán Ippei Vatanabe, az amerikai Nic Fink, a svéd Erik Persson, és a holland Arno Kamminga. Ezt a futamot Cordes, Vatanabe és Fink kezdi a legjobban, ők vannak az első háromban. Ez 100-nál sem változik, Cordes nagyon megy! A 150-es fordulót is ebben a sorrendben teljesítik, ám végül Csupkov nyert 2:07.14-es világbajnoki rekorddal, Gyurta Dani csúcsát döntve meg, Vatanabe ért be a második helyen, Cordes visszacsúszott a harmadik helyre.

A női 200 méteres pillangóúszás döntőjében két magyar lány úszott. Rögtön az egyes pályára került Szilágyi Liliána, a kettesen a kínai Ju Fei Zsang úszik, a hármason a spanyol Mireia Belmonte, a négyesen a német Franziska Hentke, az ötösön a kínai Ji Lin Zsu, a hatoson a japán Szuzuka Haszegava, a hetesen Hosszú Katinka és a nyolcason a koreai Sze Hjeon An.

Katka és Lilu is nagyon jól kezdett, második és negyedik helyen. 100 méternél már Katinka vezet, ám az utolsó százon visszaesik a harmadik helyre és bronzérmet szerez 2:06.02-vel. Belmonte nyer 2:05.26-tal, Hentke a második, Szilágyi Lilu a hetedik, 2:07.58-cal!

A női 200 méteres mellúszás elődöntője a hatodik versenyszám. Ennek első futamában az egyes pályán úszott a brit Jocelyn Ulyett, a kettesen a kínai Shi Jing Lin, a hármason a kanadai Kierra Smith, a négyesen az amerikai Lily King, az ötösön a spanyol Jessica Vall, a hatoson a cseh Martina Moravcikova, a hetesen a japán Reona Aoki és a nyolcason a finn Jenna Laukkanen. King bekezd, Shi a második, ötven méternél, Aoki a harmadik. 100-nál már Shi vezet, hihetetlenül erősen megy. A kínai nyeri a futamot 2:23.27-tel, Smith a második, Jessica Vall a harmadik ebben a futamban.

A második elődöntő mezőnyének tagja a koreai Szu Jeon Bak, a kanadi Ashley McGregor, az amerikai Bethany Galat, a brit Molly Renshaw, az ausztrál Taylor McKeown, a dán Rikke Möller-Pedersen, az orosz Julija Jefimova és a japán Szatomi Szuzuki. Ezt a futamot McKeown, Szuzuki és Renshaw kezdi zseniálisan. Az ausztrál és a brit továbbra is vezetette a mezőnyt, Pedersen 100-nál feljött mögéjük. 150-nél Galat úszott be a második helyre, Renshaw a harmadik, végül az orosz Jefimova nyert 2:21.49-cel, Galat lett a második, a végig vezető McKeown a harmadik helyen ért célba.
A férfi kétszáz méteres hátúszás első elődöntőjének négyes és hatos pályáján úszott Bernek Péter és Telegdy Ádám. Az egyesen az amerikai Jacob Pebley, a kettesen a brit Luke Greenback, a hármason a japán Rioszuke Irie, az ötösön az orosz Kliment Kolesnyikov, a hetesen a japán Koszuke Hagino és nyolcason láttuk az új-zélandi Corey Maint. Kiolesnyikov, Hagino és Pebley vezetett az első fordulónál, 100 méternél már Pebley vezetett, a két magyar a mezőny végén sajnos. Bernek Péter 150-nél már negyedik, végül Kolesnyikov 1:55.15-tel nyer, Pebley a második, Irie és Bernek holtversenyben a harmadik 1:55.88-cal. Telegdy Ádám a futamban az ötödik helyen zár 1:56.69-cel.

A második elődöntőbe került az ausztrál Mitchell Larkin, a kínai Guang Juan Li és Jia Ju Hszu, az amerikai Ryan Murphy, a litván Danas Rapsys, az orosz Jevgenyij Rilov, az ausztrál Josh Beaver és a brazil Leonardo De Deus. Nagyon erős ez a futam, de bizakodjunk!

Hszu vezet ötvennél, Murphy és Larkin előtt. A kínai világcsúcs részidőn belül fordul száznál és százötvennél is magabiztosan vezet Rilov és Murphy előtt. 1:54.79-cel nyer a kínai, az orosz az amerikai előtt. Bernek Péter hatodik idővel döntős, Telegdy Ádám, éppen csak lemarad a fináléról, a kilencedik helyen zárja a világbajnokságot.

A női 4x200 méteres gyorsúszó váltóverseny döntőjével ér véget a nap, az egyesen a magyar váltó úszott. A kettesen Hollandia, a hármason az Amerikai Egyesült Államok, a négyesen Kína, az ötösön Japán, a hatoson Ausztrália, a hetesen Oroszország, a nyolcason pedig Kanada csapata versenyez majd. Késely Ajna, Jakabos Zsuzsa, Verraszó Evelyn és Hosszú Katinka a mieinknél!

Az első váltásnál Ajna az ötödik helyen hozza a csapatot, Jakabos Zsuzsi következik, az oroszok vezetnek. A következő váltásnál Amerika vezet, Kína és Oroszország előtt, a mieink a mezőny végén úsznak a hetedik helyen. Jön az utolsó váltás, amerikai vezetés, magyar hetedik hely egyelőre, Kína a második, Japán a harmadik. Amerika meg fogja nyerni a versenyt Leah Smith, Mallory Comerford, Melanie Margaris, Katie Ledecky összeállításban, Kína lesz a második, Ai-Liu-Zsang és Li összeállításban. Ausztrália a harmadik Madison Wilson, Emma McKeon, Kotuku Ngawati, Ariarne Titmus összetételben, a magyar csapat a hatodik helyen zár 7:51.33-mal, 7:43.39 a győztes idő!
(Haász Rudolf)


További hírek

  Csaknem kétmilliót csalt ki telefonon
2019. 01. 17. 23:21 pecsi-hirhatar.hu
  Nyilvános adatbázis
2019. 01. 16. 23:08 pecsi-hirhatar.hu
  Szimulációs bemutatót is tartottak
2019. 01. 15. 22:39 pecsi-hirhatar.hu
  Rács mögé került évekre
2019. 01. 14. 12:43 pecsi-hirhatar.hu
  Világklasszisok oktatják a jövő zenészeit
2019. 01. 13. 22:52 pecsi-hirhatar.hu
  Magyarországi Német Önkormányzatok Napja immár huszonharmadszor
2019. 01. 13. 22:19 pecsi-hirhatar.hu
  Ahol a mesék életre kelnek
2019. 01. 11. 02:17 pecsi-hirhatar.hu
  Az európai polgárok aktív szerepet vállalnának
2019. 01. 10. 02:18 pecsi-hirhatar.hu
  Európa Kulturális Fővárosai - Plovdiv és Matera
2019. 01. 09. 02:39 pecsi-hirhatar.hu
  Életfogytig tartó fegyház a túronyi gyilkosnak
2019. 01. 08. 20:53 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport